Počelo renoviranje škola

VRANJE

Na zgradi najstarije i najveće osnovne škole u Vranju „Vuk Karadžić u Vranju u toku su pripremni radovi za početak rekonstrukcije.

U planu je da se zamene krov, stolarija i podovi, obnovi svlačionica i uradi kompletna izolacija objekta staklenom vunom. Biće uradjena i dva sportska terena.

U ovom školskom objektu pre skoro četiri godine kompletno je urađen sanitarni čvor.

„Nadam se da će u toku sutrašnjeg dana početi radovi. Čekamo dozvolu od nadležnih organa i mi se pripremamo za rekonstrukciju. Za nekoliko dana biće zamenjena kompletna stolarija.Zbog rekonstrukcije režim rada škole će biti promenjen. Učenici će nastavu, u drugom polugođu, pohađati u tri smene. Krajnji rok za završetak radova, koje izvodi preduzeće „Crna Trava” iz Leskovca je 150 dana. Radove finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije sa 54 miliona dinara”, kaže direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Dušan Stevanović.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Vranju, najveća je u Pčinjskom okrugu. Nastavu pohađa 1.200 učenika koji su raspoređeni u 48 odeljenja.

U isto vreme obavlja se i rekonstrukcija OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju, za koju je namenjeno 56 miliona.

Pored ovih sredstava koje je Grad dobio od Kancelarije za javna ulaganja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je 72 miliona dinara. Ta sredstva biće iskorišćena za renoviranje još tri škole, dve gradske i jedne seoske.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare