Počelo prijavljivanje učenika za besplatne udžbenike

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u školskoj 2021/2022. godinu obezbeđuje besplatne udžbenike i druga nastavna sredstva za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica. Za ove namene je u budžetu Ministarstva opredeljeno 700 miliona dinara.

 Pravo na besplatne udžbenike imaju učenici iz materijalno ugroženih porodica, primaoci novčane socijalne pomoći, učenici koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu, učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji obrazovno-vaspitni rad ostvaruju po individualnom obrazovnom planu i drugim učenicima kojima su potrebni prilagođeni udžbenici, uvećan font, Brajevo pismo, elektronski format.

                                Besplatne udžbenike mogu dobiti i učenici osnovnih škola koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete u sistemu obrazovanja i vaspitanja.

                             Roditelji čija deca spadaju u neku od  navedenih kategorija prijavljuju se školama koje su u obavezi da Ministarstvu dostave podatke do 1. marta 2021. godine.

                             Škola je odgovorna i dužna da blagovremeno obavesti roditelja, odnosno druge zakonske zastupnike učenika, prikupi dokumentaciju i u informacioni sistem unese tačne podatke o učenicima.

                             Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja ove aktivnosti realizuje u okviru Programa Nabavka nastavnih sredstava za učenike, polaznike i ustanove, koji se sprovodi od školske 2009/2010. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare