Počelo pakovanje paketa pomoći za sve penzionere i socijalno ugrožene

LESKOVAC

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović je u društvo ministra trgovine Tomislava Momirovića obišao halu Plavi paviljon u kojoj je počela akcija pripreme paketa pomoći. Ovi paketi namenjeni su svim penzionerima sa teritorije grada Leskovca, bez obzira na visinu primanja, kao i socijalno ugrožene. Cvetanović podseća da se sa ovom akcijom krenulo pre tri godine, u vreme epidemije korona virusa.

„Do sada je podeljeno preko 110.000 paketa, a iz budžeta grada je za ovu namenu izdvojeno oko 100 miliona dinara. Trenutno se pakuje 28.250 paketa čija vrednost iznosi 34,8 miliona dinara. Stiglo je 10 šlepera sa namirnicama, a u paketima će biti so, šećer, brašno, zejtin, supa, čaj, makarone, pirinač, pasulj, keks. Ono što je nama važno jesu naši najstariji sugrađani, koji su temelj Leskovca i čitave Srbije. Naša obaveza je da im uzvratimo ljubavlju, pažnjom, pozitivnom energijom, da smo mi jedna velika porodica i da brinemo o njima. Stalno se govori da ako ne poštujete vaše pretke i ne poštujete one koje su vas stvorili, onda prenosite lošu poruku vašoj deci. Ovo je poruka da vodimo računa o našim najstarijim sugrađanima, da damo Cvetanović je dodao i da raspodela paketa prvo biti obavljena u grdeličkom i vučjanskom kraju, te da se nada da će makar pakovanje biti završiti u toku ove nedelje.

Ministar Tomislav Momirović kaže da „ne smemo da zaboravimo za koga radimo, da nam je cilj, da obezbedimo ljudima da bolje žive, da obezbedimo pre svega penzionerima, ljudima kojima je potrebna ta pomoć. Ovo je zaista impresivna akcija, prijatno sam se iznenadio kada sam video direktore javnih preduzeća da pakuju, rade, kako bi svojim sugrađanima omogućili neke namirnice koje su važne za svako domaćinstvo. Leskovac ne samo da je veliki grad, nego je i po površini veliki, 139 mesnih zajednica, jako puno ljudi živi po urbanim i seoskim sredinama, stara domaćinstva. Naš posao je da svim tim ljudima pomognemo. I želeo sam da vidim kako gradonačelnik to radi, jer u celoj Srbiji pričaju o ovome.“

Na pitanje novinarek JUGpressa da li ova akcija ima bilo kakve veze za izbornom kampanjom, Cvetanović je podsetio da su novinari pre tri godine, u doba korone, pisali kako se ne pomažu penzioneri.i socijalno ugroženi.

„Još tada smo rekli da ćemo i kad prođe kovid, svake godine da penzionerima ukažemo ovakav vid poštovanja prema njima. Ovo nisu neki paketi koji imaju materijalnu vrednost, ali vredi komunikacija sa građanima, to poštovanje prema ljudima, način kako im se isporučuje. Najpre je akcija bila za penzionere sa primanjima do 30.000 dinara, pa do 35.000, sada je za sve penzionere i ja mislim da je potpuno jasan odgovor da ćemo to raditi i iduće i narednih godina nezavisno od izbornih ciklusa.“ (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mitra
Mitra
6 meseca pre

Ma kakvi volonteri. To naterani radnici iy opstine da dodju i da rade. Direktori prave spiskov i teraju ljude, Ko radi njihove poslove dok su oni na prinudnom radu? Ko im je dao slobodno da izadjui sa poslia?