Počelo obeležavanje „Dana komandanta Lešija“

BUJANOVAC

 

U maloj sali bujanovačkog Doma kulture danas je održan literarni čas kojim je započeto obeležavanje „Dana komandanta Lešija“, odnosno Ridvana Ćazimija, jednog od vođa OVPMB koji je poginuo u sukobima sa srpskim snagama bezbednosti 24. maja 2001. godine u okolini Velikog trnovca.

Današnjem događaju prisustvovao je predsednik Skupštine opštine Bujanovac Adnan Salihu, a recitatorska umeća učenika bujanovačkih škola u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku pratili su i Ragmi Mustafa, šef odborničke grupe vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD), Driton Redžepi, načelnik Odeljenja za javne službe u Opštinskoj upravi i Šukri Imeri, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nije prisustvovao literarnom času, a nije bilo ni albanske zastave, obeležja koje je do sada u sličnim prilikama bilo neizostavan dekor.

U okviru obeležavanja “Dana komandanta Lešija” biće organizovan marš od fudbalskog terena u Velikom trnovcu do mesta Lešijeve pogibije,  poseta njegovoj porodici i muzeju, kao i fudbalska utakmica.

Poslednjeg dana manifestacije, 25. maja, biće položeni venci na njegov grob, nakon čega će u Domu kulture biti održana komemoracija, navodi se u programu Organizacionog odbora.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare