Počeli radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona

VRANJE

U okviru projekta ,,Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ u Vranju je, u utorak, zvanično počela rekonstrukcija Gradskog stadiona.

Projekat se realizuje u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske koja je nosilac posla, u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija.

,,U Srbiji se realizuju 37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta. U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a ukupna vrednost projekta za Grad Vranje je 266.000 evra“. Učešće Vranja iznosi 15 odsto, a Evropske unije 85 procenata, rekao je na pres konferenciji zamenik gradonačelnika, Nenad Antić.

Zamenik predsednika opštine Montana, Tihomir Antonov je ukazao na značaj ovog, ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska – Srbija. On je rekao da je i opština Montana u okviru pomenutog programa dobila sredstva u istom iznosu, i to za uredjenje dva stadiona.

Pored unapređenja infrastrukture, cilj je i razvoj omladinskog sporta i saradnja u regionu, kaže većnik zadužen za sport, Nenad Đorđević.

„Za našu lokalnu samoupravu je značajno što će se ovde razvijati mladi talenti i što će biti uključena i deca predškolskog uzrasta. To je u skladu sa strategijom razvoja sporta grada Vranja“, reako je gradski većnik.

Građevinski radovi će trajati od 9 do 12 meseci. Postoji mogućnost da sa partnerskom opštinom Montana iz Bugarske bude realizovana i druga faza. Ona bi podrazumevala izgradnju tribine i novih prostorija, odnosno sve što je neophodno da bi jedan ovakav sportski objekat mogao da funkcioniše.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma ,,Manco plus“ iz Beograda sa više podizvođača.

Zamenik gradonačelnika Vranja i zamenik opštine Montana  sa saradnicima obišli su Gradski stadion i prisustvovali zvaničnom početku radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare