Počeli radovi na asfaltiranju dela Kosovske ulice, investicija od 52 miliona

VRANJE

Na potezu od raskrsnice sa ulicom Blaže Jovanovića ka Bunuševačkom groblju, u petak, je počelo asfaltiranje dela Kosovske ulice u Vranju.

 „Prošle godine počeli smo sa realizacijom projekta „Čista Srbija“, koji je priveden kraju u avgustu, nakon čega smo ušli u partnerstvo sa Ministarstvom privrede kako bi smo kompletno rekonstruisali ovu ulicu. Projektom je predviđeno da se izvrši rekonstrukcija kompletne kolovozne trake, trotoara, zamena vodovodne instalacije, kao i atmosferske kanalizacije u delu ulice. Podzemni radovi su završeni pre  mesec i po dana, nakon čega smo radili na pripremama za asfaltiranje. Istovremeno se obavljaju radovi i na više deonica Kosovske ulice, u smislu postavljanja ivičnjaka i uređenja trotoara postavljanjem behaton ploča. Danas krećemo sa završnim radovima, odnosno asfaltiranjem saobraćajnice, postavljanjem nosećeg sloja u dužini od 300 metara“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković.

On kaže da će osim Kosovske biti uređen i deo Ulice Blaže Jovanovića koja je godinama bila u jako lošem stanju i za čije uređenje je grad izdvojio sredstva.

Rekonstrukcija Kosovske ulice u dužini od 1300 metara obuhvatala je dve faze.

Ovu investiciju vrednu 52 miliona dinara Grad realizuje sa Ministarstvom privrede.

Sa još šest miliona dinara lokalna samouprava finansira dodatne radove na kompletiranju rekonstrukcije saobraćajnice.

Najavljeno je da će radovi biti završeni krajem novembra.

Kosovska ulica predstavlja žilu kucavicu u saobraćaju ne samo za grad, već i za okolna sela.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare