Počele Svetosavske svečanosti

LESKOVAC

Tradicionalne Svetosavske svečanosti počele su i ove godine organizacijom sportskih takmičenja. Ovogodišnji organizator svečanosti je Osnovna škola „Vuk Karadžić“, čiji direktor Predrag Zdravković kaže da će manifestacija trajati od 14. do 27. januara.

„Počeli smo sa sportskim aktivnostima. Narednih dana nas očekuje kviz za učenike, a u ponedeljak je planirana radionica u Centru za stručno usavršavanje. Uz tribine i skupove, biće organizovan i tradicionalni koncert Muzičke škole i svečana akademija koju pripremaju naši učenici, učitelji i profesori.“

Na bazenu SRC „Dubočica“ učenici su se takmičili u plivanju, gde je oko 200 učenika od prvog do osmog razreda pokušavalo da se izbori za medalje. Takmičenje je otvorio Srefan Kitanović, član Gardskog veća Grada Leskovca, koji je istakao da se i na ovaj način ukazuje značaj bavljenja sportrom.

„Kroz sport deca grade karakter, uče se fer pleju, uče se timskoj igri, druže se i zabavljaju. Učestvovanje dece na takmičenjima predstavlja sastavni deo odrastanja u svim zemljama koje brinu o deci.“

Medalje najboljim plivačim su podelili članovi Gradskog veća Brankica Stamenković i Stefan Kitanović i pomoćnici gradonačelnika Andrea Tošić i Andrija Atanasković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare