Počele pripreme osmaka za malu matru, probni završni ispit 26. i 27.marta

Studious female high school student

   NIŠ

                     Testovi za probni završni ispit stižu 20. marta u ETŠ „Nikola Tesla“, a proba male mature zakazana je za 26. i 27. mart, kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

                    „Kada se radi o probnom završnom ispitu, najvažnije je da učenici pokažu pravo znanje i da vidimo koje oblasti i iz kojih premeta su im teške i tu im nedostaje dovoljno znanja. Nakon analize probnog završnog ispita, nastavnici će raditi sa učenicima upravo na oblastima gde su pokazali najslabije znanje, kako bi do završnog ispita, koji se održava 23, 24. i 25.juna, to popravili“, dodaje Gejo.

                      Probni završni ispit će se organizovati u školama uz poštovanje svih epidemioloških mera.

                     „Testove za probni završni ispit učenici će rešavati u školama. Zbog toga je jako važno da se sada svi uozbiljimo, da se pridržavamo svih mera, kako bi se epidemija stišala i deca neposredno u školama završila svoje obaveze. Ukoliko je neko dete bolesno i ne može da se pojavi na probnom završnom ispitu, testove može da  uradi od kuće ili da se naknadno u školi organizuje testiranje. To je sve zarad njih, da vide koliko su ovladali gradovom, gde su „rupe“ u njihovom znanju, kako bi sve to popravili do pravog završnog ispita. Važno je da osete kakva je atmosfera na završnom ispitu, ali i da ne naprave neku tehničku grešku sa karticama“, objašnjava Gejo.

                    Naglašava da će ove godine kalendar polaganja prijemnih ispita za buduće učenike specijalizovanih i umetničkih škola biti malo pomeren.

                    „Prijemni ispiti  za specijalizovana odeljenja gimnazija, umetničke i muzičke škole održaće se od 6. do 15. maja. Učenici  koji budu polagali ove prijemne ispite imaće tako više vremena da se pripreme za završni ispit, a za to će im biti dat prostor od nekih mesec dana, dok je do sada to bilo oko dve nedelje“, ističe Gejo.

Dragan Gejo

                    Uvedene su i neke novine za roditelje.

                   „Roditelji će ove godine na sajtu koji će uskoro biti formiran moći da vide testove, da ulože žalbe i da upišu  dete u izabranu srednju školu. To je veza između eDnevnika i Centralne baze podataka za upis učenika osnovnih u srednje škole i ta baza će biti dostupna svima“, naglašava Gejo.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare