Počele prijave za fakultete

NIŠ

 Konkursom koji je objavio Univerzitet u Nišu  za upis na 14 fakulteta odobreno je   3.200 mesta na budžetu i 1500 mesta za samofinansirajuće studente kada su u pitanju  osnovne akademske ili osnovne integrisane studije. Za afirmativne mere upisa predviđeno je 90 mesta.

    Prema  rečima dr Vlastimira Nikolića, prorektora za nastavu Univerziteta u Nišu, prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita je od 22.  do 27.juna. Ispiti će se održati od 29.juna do 5. jula. Upis na svim fakultetima mora da bude završen do 17.jula, a broj preostalih slobodnih mesta biće objavljen do 20.jula.

                       “Trudićemo se da se što veći broj dece  prijavi onlajn, dokumentaciju mogu da pošalju i poštom, a oni koji baš žele mogu da se prijave na šalterima”, kaže profesor dr Vlastimir Nikolić. “To je prvi korak da zaštitimo buduće studente ali i zaposlene od korona virusa”.

                        Kao popravilu prvog dana prijavljivanja najviše kadidata se prijavilo za studijske programe Filozofskog fakulteta koji će ove godine upisati  340 studenata na budžetu i 300 samofinansirajućih. Na 13 departmana ovog fakulteta samo prvog dana se prijavilo 105 studenata, a najviše kandidata je konkurisalo za studijski program psigologija gde je dokumentaciju predalo već 33 kandidata. Na drugom mestu je anglistika sa 23 prijave, a potom sledi socijalna politika i socijlani rad sa 12 kandidata.

                      Prijavljivanje je počelo i na Pravnom fakultetu, a kandidati mogu da se prijave lično dolaskom na fakultet pri čemu moraju da poštuju sve mere zaštite od korona virusa koje su propisane, ili da dokumentaciju pošalju elektronskim putem.

                     Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja kandidati će se za polaganje prijemnog ispita prijavljivati po grupama kako bi se smanjio broj osoba koje u jednom trenutku borave na fakultetu, a sve u skladu sa propisanim merama zaštite od korone  virusa. Osim dokumentacije potrebno je doneti i dokaz o uplati za polaganje prijemnog ispita koja iznosi 7.500 dinara.

                     Kandidati koji se prijavljuju za polaganje prijemnih ispita uz potrebnu dokumentaciju podnose i dokaz da su uplati naknadu za polaganje koja se razlikuje od fakulteta do fakulteta. Na PMF-u se plaća prijava 3.000 dinara, 5000 dinara za polaganje prijemnog ispita i 2000 dinara za upis, a na Pravnom fakultetu, recimo, kandidati plaćaju polaganje prijemnog ispita 7.000 dinara. Isti je iznos i za polaganje prijemnog ispita na Ekonomskom fakultetu. Na Medicinskom fakultetu naknada za polaganje prijemnog ispita je 6.000 dinara, kako je objavljeno na njihovom sajtu. Na Fakultetu zaštite na radu naknada za polaganje prijemnog ispita je 7.000 dinara, dok je iznos naknade za polaganje prijemnog ispita na Mašinskom fakultetu 3.500 dinara. Na Elektronskom fakultetu se plaća prijava na konkurs u iznosu od 5.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare