Počela rekonstrukcija Ulice Bora Stanković u vrednosti od preko 200 miliona dinara

VRANJE

Dugo najavljivani radovi na rekonstrukciji Ulice Bora Stanković u Vranju najzad su počeli.

Ova gradska saobraćajnica jedna od najznačajnijih i najzahtevnijih, izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković prilikom današnjeg obilaska gradilišta sa saradnicima.

„Vrednost radova iznosi 204 miliona dinara. Planom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 710 metara.
Nakon završetka radova širina ulice biće od osam do 12 metara. Uži deo odnosi se na potez od kružnog toka kod Sabornog hrama do ugla sa Dunavskom ulicom, kod Muzičke škole. U
planu je i uređenje trotoara, odnosno pešačke staze širine od dva do četiri metra. Most preko Vranjske reke sa sadašnjih sedam biće proširen na 16 metara.
U okviru rekonstrukcije ulice biće postavljena podzemna vodovodna  instalacija dužine od skoro 2.500 metara.
Bitno je spomenuti i da će se raditi fekalna kanalizaciona mreža sa kolektorom  što će uvećati kapacitet i stvoriti uslove za nove priključke bez opterećenja“, izjavio je novinarima gradonačelnik Milenković.

Rekonstrukcija podrazumeva i elektro, kablovske  i telekomunikacione instalacije.

„U cilju očuvanja funkcionalnosti saobraćaja radovi će se odvijati etapno. Početak rekonstrukcije obuhvata deonicu, u dužini od oko 250 metara, na potezu od semafora do ulice Prvog maja.
Vrednost radova na ovoj deonici iznosi 67 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz gradske kase, uz učešće  Ministarstva privrede sa oko 28 miliona dinara bez PDV-a i KWF banke. 
Očekuje se da radovi na ovoj deonici budu završena za dva meseca. Izvođač je firma „Saba Belča“, rekao je Milenković.On je dodao da će tokom rekonstrukcije biti uređena kompletna javna rasveta. Biće postavljeni betonski stubovi sa led rasvetom i kandelaberima.
Urađen je i posebni projekat  koji je usaglašen sa rekonstrukcijom ove ulice, a odnosi se na kompletnu zamenu drvoreda i postavljanje žardinjera uz ozelenjavanje dela šetališne površine.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su doprineli početku realizacije ovog važnog projekta, a posebno državnom sekretaru Ministarstva privrede Draganu Stevanoviću i pomoćnici ministra Biljani Žarković.

Od danas pa sve do završetka radova Ulica Bore Stanovića, u delu gde se sada izvode radovi, biće zatvorena za saobraćaj.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x