Počela rekonstrukcija aerodroma u Nišu

NIŠ

Aprila naredne godine aerodrom Konstantin Veliki izgledaće potpuno dugačije. Radovi su već počeli. Do Nove godine Aerodrom će imati četiri, umesto dosadašnja dva šaltera pa će putnici moći brže da se aukrcavaju na avion.  Počelo se od  rekonstrukcije krova, svetlosnih kupola i izolacije aerodromske zgrade.

“Na ovaj način osoblje aerodroma moći će da za kraće vreme opsluži veći broj putnika, jer je to sada, kada imamo devet redovnih linija, prekopotrebno da bi se smanjile gužve i čekanje u redu – rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Zgrada aerdoroma stara je 30 godina, a od izgradnje se, prema rečima gradskih vlasti, prvi put renovira.

Aerodromska zgrada dobiće potpuno novi izgled i siguran sam da će nakon završetka radova dolazak u Niš i prvi susret sa gradom za svakog biti lepši nego što je to u ovom momentu Biće kupljen novi agregat za snabdevanje aviona električnom energijom, kao i rendgen prolazi za pregledanje prtljaga čime će i bezbednost na samom aerodromu biti na mnogo višem nivou “, dodao je gradonačelnik Niša.

Ovo su prvi radovi na aerodromskoj zgradi od kad je izgrađena, pre 30 godina.

“Do sada nije utrošen ni jedan jedini dinar.Sada menjamo malo fasadu koja je u toku NATO bombardovanja izrešetana gelerima. Curio je krov. Sada ćemo staviti izolaciju, biće nam toplije i lepše će izgledai terminalna zgrada”, rekao je direktor Aerodroma, Vladica Đurđanović.

U obnavljanje zgrade i nabavku opreme biće uloženo 37 miliona dinara, od kojih 35 iz budžeta Niša, a ostatak novca ulaže sam Aerodrom.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare