Počela prijava za decu preko e-Vrtića u Vranju

VRANJE

U Vranju je počeo konkurs za prijavu dece u predškolske ustanove za školsku 2024/2025. godinu elektronskim putem na portalu e-Uprava.

Osim u Vranju može se konkurisati za predškolske ustanove u Nišu, Somboru, Boru, Zaječaru i Užicu putem e- Uprava. Ostale predškolske ustanove od ukupno 158 u Srbiji sukcesivno će otvarati svoje konkurse tokom marta i aprila.

Prilikom korišćenja usluge e-Vrtić automatski se pribavljaju neophodni podaci iz Matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga e-Vrtić namenjena je roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Pomoćnica direktora Kancelarije za IT i e-Upravu Biljana Marić rekla je za RTS da za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.(kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare