Počela podela paketa za romske porodice

LESKOVAC

Počela je distribucija paketa pomoći namenjenih svim romskim porodicama koje žive na teritoriji grada Leskovca.

Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja pripremilo je 2.838 paketa za ovu svrhu. Svakoj porodici sleduje paket hrane koji sadrži: 10 kg brašna, jedan litar ulja, po jedan kilogram pirinča, pasulja, testenina, šećera, soli, pet mesnih konzervi, deset pašteta i pet sardina. Paket higijenskih proizvoda sadrži tri kilograma praška za pranje veša, litar sredstva za pranje sudova, litar šampona, jednu pastu za zube, pet komada brijača i četiri rolne toalet papira.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da vrednost paketa iznosi oko 5000 dinara, a dobiće ih romske porodice kako bi lakše prebrodili krizu izazvanu pandemijom.

„Ovim činom pokazujemo da i država i grad podjednako misle o svim kategorijama društvene zajednice. U naš grad je već stiglo 2000 kompleta i biće uručeno krajnjim korisnicima, a ostalih 838 kompleta će gradu biti isporučeni u utorak. Radi lakše organizacije, romske porodice koje žive u okolnim mestima će prve dobiti paket, a odmah nakon toga će uslediti podela porodicama koji su naseljene u gradu. Uskoro nas očekuje još jedna donacija, a to je oko 400 humanitarnih paketa koji su namenjeni jednoroditeljskim porodicama, višečlanim porodicama, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, dar fondacije Ana i Vlade Divac.“

Cvetanović se javno zahvalio i Zoranu Saitoviću na pomoći koju je pružio u prpremi realizacije ove akcije.

Dragan Veličković, sekretar Crvenog krsta Leskovac, ustanove preko koje se odvija podela, naznačava da su ova organizacija i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja svesni da je romska populacija jedna od najugroženijih u vreme pandemije virusa korona i da je ova akcija organizovana kako bi se Romima, u saradnji sa gradom Leskovcem maksimalno pomoglo.

U ime Roma zahvalio se Januš Alilović, odbornik u Skupštini grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare