Počela nova školska godina

VRANJE

Oglašavanjem školskog zvona u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Vranja označen je početak nove nastavne godine.

Prvi školski dan posebno je bio značajan za đake prvake kojih je na teritoriji Grada 726. To je za 30 učenika manje nego 2018. godine.

Postala je tradicija da prvacima dobrodošlicu požele čelni ljudi grada. Tako je gradonačelnik Slobodan Milenković prisustvovao svečanosti koja je u čast đaka prvaka organizovana u OŠ ,,Dositej Obradović“ u Vranju.

Prvi čovcek grada poželeo je srećan početak nove školske godine ističući da je polazak u školu poseban dan za prvake i njihove roditelje.

,,Želim vam puno uspeha i sreće u školovanju. Znanje je moć i vaša sigurna budućnost. Lokalna samouprava želi da uslovi školovanja za sve đake budu što bolji. Zato nastojimo da renoviramo isturena odeljenja u selima Moštanica i Mečkovac. Potrudićemo se da uz pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima potpuno rekonstruišemo OŠ ,,Dositej Obradović“, naglasio je gradonačelnik.

Priredbama u drugim školama u Vranju prisustvovali su zamenik i pomoćnici grdonačelnika, predsednik Skupštine i članovi Gradskog veća.

U Srbiji je u prvi razred danas krenulo 70.000 đaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare