Počela nedelja obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu: najbolji niški studenti nagrađeni Poveljom Univerziteta

NIŠ   

                       Povodom Dana Univerziteta u Nišu poveljama ove visokoškolske ustanove nagrađeni su najbolji studenti sa 13 fakulteta koji se nalaze u sastavu niškog Univerziteta. Izostala je samo nagrada za najboljeg diplomiranog studenta  Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, koji je upisao treću generaciju studenata. Nagrade je najboljim studentima uručio profesor dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu.

                      Povelje Univerziteta u Nišu na svečanosti koja je tim pobodom organizovana  primili su Nevena Pavlović, najbolji diplomirani student sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, potom Nikola Bojović, najbolji student Ekonomskog fakulteta kao i Nađa Gavrilović, najbolji student Elektronskog fakulteta kojoj je ovo jedna u nizu mnogobrojnih nagrada, ali, kako ona naglašava: najdraža.

Nađa Gavrilović

                       “Nagradu dobijam kao jedan od najboljih studenata Univerziteta u Nišu i jako sam ponosna zbog toga. Ovo nije jedina nagrada koju sam dobila, smatram da to važi i za kolege sa ostalih fakulteta, ali je ovo  nagrada na koju sam najviše ponosna. Biti najbolji student Univerziteta u Nišu je ogromna čast”, kazala je Nađa Gavrilović.

                       Ona dodaje da je obradovana i činjenicom da je sve više devojaka koje upisuju Elektronski fakultet.

                        “Oblast programiranja postaje toliko popularna  i postalo je neizbežno da se u to sve više uključuju i devojke u tu profesiju”, dodala je Nađa koja je i asistent na Elektronskom fakultetu  i koja želi da ostane u Nišu.

                         Za Dan Univerziteta u Nišu nagrađen je i Damjan Rangelov sa Mašinskog fakulteta, Milan Čevrljaković sa Medicinskog fakulteta, Miljana Krstić sa Pedagoškog fakulteta u Vranju i Emilija Stošić, najbolji diplomirani student Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

                         “Oni kojima priznanje za ostvarene rezultate čini  podstrek i svojim radom su uzor svojim kolegama su studenti koji su u prethodnoj godini postigli najbolje rezultate na svojim fakultetima i time zaslužili priznanje koje je tradicionalno.Najveće nade polažemo u njihove namere, spremnost i spodobnost  da učine više od nas”, istakao je rektor profesor dr Dragan Antić čestitajući najboljim studentima nagrade koje su im dodeljene.

Rektor dr Antić

                        Nagrađeni studenti su i Nikola Spasić sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Aleksandra Vasiljević sa Fakulteta zaštite na radu, Anja Lazić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Marija Antunović sa Fakulteta umetnosti, Miloš Milosavljević sa Filozofskog fakulteta i Nataša Simonović sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

                        “Univerzitet u Nišu radi bez obzira na pandemiju kao i ranije. Na fakultetima se odvija nastava u skladu sa upustvima resornog ministarstva, nauka i ostale aktivnosti se redovno sprovode. Sarađujemo sa stranim univerzitetima ali u specifičnim uslovima sa smanjenim kontaktima i putovanjima. Nadam se da se od oktobra vratimo ranijem načinu rada, da budemo svi vakcinisani i svi dobrog zdravlja”, kazao je rektor Antić.

                        On je dodao da Univerzitet  nastavlja sa očuvanjem dobre akademske prakse kada je u pitanju nauka  i nastava i   da  se  trudi  da ojača saradnju sa univerzitetima  u Evropi i širom sveta.

                        “Pokušaćemo da povećamo  broj univerziteta sa kojima sarađujemo, a koji su na značajnim pozicijama na svetskim  rang listama, što će dobrineti da i mi budemo još bolji, a već sada je niški  Univerzitet na značajnom mestu kada se radi o bilo kojoj listi. Država se trudi  koliko može da pomogne fakultetima u njihovom radu, ali i da mlade ljude zadrži ovde. Jačanjem države jačaju univerziteti i obrnuto, jačanjem univerziteta dobijamo jaku državu”, zaključio je rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare