Počela manifestacija „Maj mesec muzike“

VRANJE

U Koncertnoj sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju, nastupom pijaniste Vladimira Miloševića i violončeliste Dragana Đorđevića, u ponedeljak, zvanično je počela tradicionalna kulturna manifestacija „Maj mesec muzike“.

Ovaj kulturni poduhvat nosi muzičku formu u kojoj podjednako uživa i publika i učesnici, rekao je na otvaranju gradonačelnik Slobodan Milenković, koji je ukazao na značaj i edukativnu ulogu klasične muzike.

„Jedinstveni sa vranjskim tradicionalnim muzičkim nasleđem, upotpunjenim klasičnim muzičkim stilom, zajedno jačamo kulturne stubove grada. Ulaganje u kulturu je zalog za budućnost. Upravo zbog toga lokalna samouprava nesebično podržava nova ulaganja u ovaj dom muzike. Veliko mi je zadovoljstvo što iz godine u godinu, sredstvima grada stvaramo moderne uslove za rad, vežbanje i boravak novih talenata u ovim prostorijama. Razmenom muzičkih iskustava, znanja i veštine, upotpunjujemo sebe, a različiti instrumenti prilika su da kroz muziku pokažemo stvaralački duh kojim je prožeta naša kultura”, rekao  je gradonačelnik.

Raznovrsnim programom obuhvaćeni su nastupi solista i kamernih ansambala renomiranih umetnika iz zemlje i inostranstva kao i hora Muzičke škole, kazala je direktorka Muzičke škole Tanja Bliznakovski

Svi nastupi, osim 24. i 27. maja, biće održani u Koncertnoj sali Muzičke škole od 19 časova.

Manifestaciju su finansijski podržali Ministarstvo kulture i informisanja i grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare