Pobeda GFK Dubočice i poraz Vlasine

LESKOVAC-VLASOTINCE


Sve srpskoligaške ekipe ,,Istoka” odigrale su prvog dana ovog vikenda svoje utakmice u okviru 22.kola, a sve zbog nedeljnog velikog praznika Uskrsa.

Borba za vrh tabele između GFK Dubočice i pirotskog Radničkog je nastavljena jer su obe ekipe u ovom kolu zabeležile pobede. Sledeće subote na programu je veliki derbi između dve prvoplasirane ekipe. GFK Dubočica je domaćin pirotskom srpskoligašu i ukoliko četa trenera Dejana Čelara bude slavila pobedu imaće ti boda više od prvog pratioca ekipe Radničkog.


Izgleda da će biti mnogo neizvesnosti i koje će se sve ekipe pored niškog srpskoligaša Car Konstantina preseliti u niži stepen takmičenja. Niški ,,carići” su još sada obezbedili mesto u zoni ,,Centar”, a traže se još dve ekipe, a možda i tri. Jer ako Trajal iz Kruševca bude ispao iz Prve lige Srbije, to znači da će srpskoligaški ,,Istok” napustiti četiri ekipe. U opasnoj zoni su još i Dunav iz Prahova, zaječarski Timok 1919 i OFK Brzi brod.
U tešku situaciju nalazi se i Vlasina koja ovog proleća igra veoma slabo i do celog plena ne može da stigne ni na svojoj ,,Rosulji”. U bledoj i neinventivnoj igri gotovo cele ekipe, poraženi su na svom bunjištu sa 1:2 od ekipe Prahova i tako sebe doveli u situaciju da više nemaju prava na kiks, naročito na svom terenu. U nedelju ,,Rosuljci” su gosti posledenje plasiranog Car Konstantina gde ne bi smeli nikako da budu poraženi, jer bi se onda našli u veoma teškoj situaciji i morali bi do poslednjeg kola da brinu brigu da li mogu očuvati srpskoligaški status. Očigledno je da se klub nalazi u ozbiljnoj krizi i da bi sada igrači morali da pokažu više htenja i borbenosti ukoliko žele da i naredne godine budu članovi srpskoligaškog ,,Istoka”. (kraj) VS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare