Po transparentnosti Vranje na trećem mestu

VRANJE

Na osnovu istraživanja 15 lokalnih samouprava koje je sprovela  organizacija „Transparentnost Srbija“ Vranje je na visokom trećem mestu.

Ocenjeni su i rangirani gradovi i opštine koji su 2015. godine po ovom istraživanju bili najbolji.

Na skali od 0 do 100, Grad Vranje u ovom rangiranju ima indeks 62, što je dva poena bolje nego pre dve godine i na trećem je mestu sa istim brojem poena kao i drugoplasirana opština Raška.

Na prvom mestu je Grad Pančevo sa 67 poena. Od većih gradova, Novi Sad je na sedmom, Niš na osmom, a Beograd na 13. mestu.

U ocenjivanju je primenjena ista medodologija kao i pre dve godine, uz modifikovanje i preciziranje nekoliko indikatora.

„Želimo da ukažemo da, posmatrano po kategorijama, Vranje ima visoke ocene u oblasti dostupnosti informacija o radu Skupštine grada i Gradskog veća, kao i u oblasti budžeta“, navodi se u izveštaju organizacije „Transparentnost Srbija“ za 2017. godinu.

„Transparentnost Srbija“ istraživanje je sprovela pod nazivom „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“, koje je realizovano uz finansijsku pomoć Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare