Plivački klub “Dubočica” treći na prvenstvu Srbije, Nina Stanisavljević isplivala još jednu olimpijsku normu

LESKOVAC

Na Otvorenom prvenstvo Srbije u plivanju u konkurenciji 61-og kluba iz Srbije i 11 iz Slovenije, BiH i Severne Makedonije i među 473 takmičara, plivači „Dubočice“ uspeli su da se plasiraju na ekipno treće mesto po broju osvojenih medalja. Nina Stanisavljević isplivala je još jednu „B“ normu za Olimpijske ige u Tokiju, na 100 metara kraul, gde je oborila i nacionalne rekorde za devojke 17 i 18 godina. U istoj konkurenciji ona je oborila i rekord na 100 metara leđno, tako da je Nina jedina srpska plivačica sa dve B norme za Tokio. Uroš Živanović je oborio rekorde Čabe Silađija na 50 i 100 metara prsno do 16 godina.

Osvajači medalja na ovom takmičenju su:

  1. Nina Stanisavljević – 8 zlata, 4 u juniorsko, 4 u apsolutnoj kategoriji, 1 srebro u juniorsko i 1 bronza u apsolutnoj kategoriji.
  2. Uroš Živanović – 4 zlata u juniorskoj, dve bronze i srebro u apsolutnoj kategoriji.
  3. Bratislav Pešić – 1 zlato, 2 srebra i 1 bronza u juniorskoj i 1 bronza u apsolutnoj kategoriji
  4. Muške štafete 4 x 100 kraul i 4 x 100 mešovito – bronze u apsolutnoj kategoriji (Stanisavljević Petar, Živanović Uroš, Dimitrijević Viktor i Pešić Bratislav) i (Stanisavljević Petar, Pešić Bratislav, Stanković Đorđe, Dimitrijević Viktor)

5 Mešana juniorska štafeta 4 x 100 kraul – zlato u apsolutnoj kategoriji (Stanisavljević Nina, Obradović Iva, Stanković Đorđe, Ristić Marko)

Ostali plivači su takođe bili odlični, uz popravljanje svojih ličnih rezultata.

IS

ANTRFILE: Da se u Plivačkom klubu „Dubočica“ dobro i kvalitetno radi, potvrda je i što u tom klubu od prošle godine kod Dušana Veličkovića treniraju i dve juniorske reprezentativke Srbije koje su došle iz Beograda i Jagodine, Tanja Popović i Jana Marković, tako da sada ovaj klub može da se podiči sa pet juniorskih i dva seniorska reprezentativca Srbije. Tanja Popović je na Otvorenom prvenstvu Srbije isplivala „B“ normu za Tokio u disciplini 100 metara kraul.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare