Plesom do znanja i zdravlja

NIŠ

Oko

2700 mališana JPU „Pčelica” na Čairu proslavilo Međunarodni dan deteta.

Danas je na stadionu Čair bilo vrlo veselo i šareno. Oko  2700 dece predškolskog uzrasta plesalo je na manifestaciji “Plesom do znanja i zdravlja.

 Organizator ove tradicionalne manifestacije je Predškolska ustanova Pčelica. a organizuje se u čast Međunarodnog dana deteta.

Cilj ove manifestacije, kako kažu u “Pčelici”, je promovisanje zdravih stilova života uz ples i uključivanje sve dece iz vrtića u plesne aktivnosti.

Petu godinu zaredom oko 6000 dece iz 26 vrtića plešu na završnoj manifestaciji. Mlađi u vrtićima, stariji na Čairu

„ Ovo je predivan dan, Međunarodni dan deteta i mi smo odlučili da ovu divnu manifestaciju „Plesom do znanja i zdravlja“ održimo danas ovde, na velikom stadionu. Pokazaćemo sve aktivnosti koje su vaspitači i stručni saradnici radili tokom godine sa decom“, rekla je direktorka JPU „Pčelica.

Na travi je igralo  2700 mališana pripremnih i predškolskih grupa sa svojim vaspitačima iz svih 26 vrtića JPU „Pčelica“

U čast Dana deteta na početku su pustili golubove u znak prijateljstva. Potom su put neba poleteli baloni beli, žuti, crveni, plavi, zeleni, ljubičasti, u svim onim bojama u kojima su bile i dečje majce  po kojima su se vrtići razlikovali.

Sa tribina su ih bodrili i tapšali im roditelji, bake i deke. Vreme je išlo u prilog dečjoj igri na travi. Nije bilo kiše, a kako je rekla Svetlana Mitić, „ Nema ni sunca, ali šta će nam sunce kada danas sijaju mališani JPU „Pčelica“.

„Ovo je kruna našeg rada tokom cele školske godine, budući da radimo sa mališanima kontinuirano i da se vaspitači trude da im sve vreme posvete. Deca su spremna za ovu manifestaciju, naučili su nastupe, dobro su odradili koreografiju“.

Andrej i Magdalena su iz vrtića Cvrčak i učestvovali su sa svojim drugovima, drugaricama i vaspitačima u igrama na travi.

„Imam šest godina i za ovu priredbu sam se pripremao svakoga dana. Danas ćemo da plešemo razne igre i pesme. Meni se najviše sviđa pesma „Ljubav je“, rekao nam je Andrej.

I njegovoj drugarici Magdaleni se najviše sviđa pesma „Ljubav je“.

„ Uživala sam dok smo vežbali a mnogo puta smo se pripremali i radili. Naučili smo i došli smo ovde da odigramo plesove. Volim sve da igram a posebno „Sitno kolo“.“

 „Ovo je najdivnija i najmasovnija manifestacija koju smo osmislili u cilju da afirmišemo rad vaspitača i mališana“, dodala je direktorka Svetlana Mitić, koja je poslala je poruku ljubavi  i mira svim mališanima i njihovim roditeljima.

„ Volite svoju decu, grlite ih i ljubite, omogućite im da što više borave na svežem vazduhu, da rastu zdravo, da se druže sa vršnjacima i sa odraslima, da ih poštuju, a mi ćemo ih voleti istim žarom“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare