Planski dokument za izgradnju novih zgrada u parku naselja Dubočica ipak nije po zakonu

LESKOVAC

Sektor za inspekcijski nadzor Odeljenja republičke urbanističko-građevinske inspekcije u Nšu, koji je inspekcijski nadzor vršio na osnovu peticije stanara naselja Dubočica, konstatovao je „da je deo planskog dokumenta – Plana generalne regulacije 6 – „Dubočica“ na građevinskom području GUP-a Leskovca – blokovi 30, 31, 46 i 47 i deo bloka 73 („Službeni glasnik grada Leskovca“, 31/15) NIJE usaglašen sa Generalnim urbanističkim planom Leskovca od 2010. do 2020. godine („Službeni glasnik grada Leskovca“, 4/12) što je u suprotnosti sa članom 33. Zakona o planiranju i izgradnji“.

Zbog ovoga , a u skladu sa zakonom, republički urbanistički inspektor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će predložiti ministru nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma pokretanje postupka za ocenu zakonitosti dela plana – Plan generalne regulacije 6 – „Dubočica“ na građevinskom području GUP-a Leskovca – blokovi 30, 31, 46 i 47 i deo bloka 73 („Službeni glasnik grada Leskovca“, 31/15), deo bloka 47, celina 2 (UPa i UPb).

Inspekcija će predložiti ministru nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma da donese rešenje o zabrani primene planskog dokumanta do njegovog usklađivanja sa zakonom, navodi se u obaveštenju republičke urbanističko-građevinske inspekcije koje je dostavljeno stanarima naselja Dubočica.

Svi zvanični orgnai grada Leskovca, gradonačelnik, Gradska uprava, Odeljenje urbanizma i inspekcije, gradske athitekste  tvrde da je prodaje dela parka u naselju Dubočica radi izgradnje stambenih zgrada , uradjena isključivo po zakonu..

Zbog ove prodaje i namere da se u parku gradi stambena zgrada stanari naselja Dubočoca protestuju više nedelja.

Sve vreme se nadležni pozivaju na deo planskog dokumenta za koji je republička inspekcija utvrdila da nije u skladu sa Generalnim urbanističkim planom.

I šta sad?

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nemoj da se ložite
Nemoj da se ložite
4 godine pre

“Inspekcija će predložiti ministru nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma da donese rešenje o zabrani primene planskog dokumanta do njegovog usklađivanja sa zakonom,”

A kad se uskladi sa zakonom, onda…

Sandra
Sandra
4 godine pre

Pa sad ko je prodao i potpisao ugovor u bajbok da se smesti. Ovaj sto ce poklanja ljuljaske da se pita za poreklo imovine. Nije on obmanut. Naprotiv lepo saradjuje sa vlast i poklanja apartmane kome treba. Drugari se dosetili kako da pljackaju gradsku kasu. A Rangelou i komsijama kapa dole.

Noce
Noce
4 godine pre

Bravo za moje sugrađane iz Dubociče, bravo!