Plafon u školi u Vučju opet plaćen 3,7 miliona drugom izvodjaču

LESKOVAC-VUČJE

Plafon u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Vučju, koji je pao krajem januara 2015. godine , saniran je posle četiri godine i pet meseci a za taj posao je plaćen dodatni iznos od 3,7 miliona dinara novim izvodjaču.

Tri meseca pre no što je pao ovaj plafon je rekonstrisan, tada je rečeno da je najbolji ponudjač bila zadruga “Pionir” iz Vlasotinca kojoj su iz gradskog budžeta isplaćena tri miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je tada rekao da će izvodjač radova morati i da sanira štetu i opet izvede radove .

Četiri godine i pet meseci kasnije deca će najzad moći da pohadjaju normalno školu, do sada su koristila prostorije Srednje škole u Vučju, ali je izvodjač radova, kome je opet plaćen nešto veći iznos nego prvom, je AD ”Standard” iz Leskovca.

kada je pao plafon Cvetanović je rekao i da će vlasotinački “Pionir” imati psoeban tretman zbog loše uradjenog posla.

I bio je u pravu, u proteklim godinama su uradili brojne poslove u leskovcu koji su im plaćeni iz budžeta grada.

Danas je rečeno da je dvorište, koje ova obrazovna ustanova deli sa Srednjom školom ”Savetozar Krstić Toza”, ogradjeno  i oplemenjeno mobilijarom i letnjikovcem.

U sanaciju plafona, koja je započeta 8. maja, uloženo je 3,7 miliona, a radove je izveo AD ”Standard” iz Leskovca.

Nadzor je bio poveren timu Gradjevinskog fakulteta u Nišu, na čelu sa profesorom Vladanom Nikolićem,  a ekspertizu je finansirao grad Leskovac, rekao je novinarima direktor škole, Miodrag Stojilković.

Javnu nabavku radila je škola.

” Pored sanacije plafona, nedavno je završeno ogradjivanje dvorišta. Posao vredan 3,5 miliona, bio je poveren Preduzeću  ”Gradilux” Iz Guberevca. U ogradu smo uložili i deo sopstvenih sredstava. Od donacija prikupljenih od radnika škole, bivših djaka i meštana, ona je izmalterisana, a donji, kameni deo, isfugovan. Pored ograde je postavljen i sistem video nadzora. U dvorištu smo izgradili letnjikovac i betonirali stazu do njega, postavili mobilijar, prostor oplemenili sadnicama drveća i cvećem. Sva pomenuta ulaganja vredna su 286 hiljada dinara”, objasnio je direktor.

Zahvaljujući ovim investicijama, škola će ostvariti znatne uštede energije, bezbednost djaka i imovine je na znatno višem nivou i od naredne nastavne godine biće uveden jednosmenski rad, dodao je.

Direktor veruje da podrška grada ni ubuduće neće izostati, jer na zgradi treba zameniti stolariju, a objekat energetski sanirati. Na rekonstrukciju čeka i istureno odeljenje u Bunuškom Čifluku, koje je, zahvaljujući donaciji Opšte bolnice, dobilo nova vrata i prozore. Od jeseni se očekuje uvodjenje elektronskog dnevnika i nastavak digitalizacije matične zgrade u Vučju, najavio je direktor Stojilković.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u pratnji direktora obišao i balon salu, izgradjenu sredstvima države, pre nekoliko godina, koja, zbog oštećenja, nije u funkciji.

Platneni pokrivač je na više mesta pocepan ili uklonjen, pa umesto da djacima dve škole zameni fiskulturnu salu, ovaj pokriveni teren zvrji prazan i propada.

” Tako je bilo i sa balon salom kod Sloginog igrališta, a čim je taj teren ogradjen, huligani su počeli da ga zaobilaze. Verujem da će to i ovde biti slučaj” , rekao je Cvetanović, ali nije dao obećanje da će grad finansirati obnovu uništenog platnenog pokrivača.

S druge strane, za dodatne gradjevinske radove u pojedinim učionicama osnovne škole ”Bora Stanković”, lokalna samouprava će izdvojiti još milion dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
peci
peci
4 godine pre

Ови на власти су капак, бахати до краја. И, знате ли шта ће да буде кад оду са власти? Па ништа. Будући властодршци их неће дирати, јер ће и они радити сличне ствари, а можда ће их садашњи наследити, па да имају “заслуге”, као што и ови садашњи имају. И такој у круг. Зато смо туј куде смо. Последњи у Европу, али имамо оне који живе ко цареви. Какав народ таква и власт. Туга голема. А куј не може да издржи мора у печалбаре, а врло често купује карту у једном смеру. Сада је овде лоше за живот, а мало је вероватно да ће буде боље. …

Bradonja
Bradonja
4 godine pre

Nema se moze se, bahatosti, javasluku,rasulu i neodgovornosti nikad kraja, a ti narode trpi i pati propast ti je jedino siguran.

AntiBOT
AntiBOT
4 godine pre

Lepo je to što je popravljen plafon, ali mene, a verujem i sve građane zanima koji je to stručnjak sproveo tender za radove bez garantnog roka i garancije poslovne banke za kvalitet izvedenih radova. Taj stručnjak ko god on bio treba debelo da odgovara i završi u zatvoru.

Boza Ljata
Boza Ljata
4 godine pre

Gradonačelnik hahaha, u svakom poslu u svakom zaposljavanju on ima njegov deo, tesko je dokazati jer je veoma pazljiv,a Vucje je unistio samo tako!!! Gde je put gde je Porečje gde su ljudi iz Vucja, pitanje za njega i naseg dragog Vučica kad ce doci da ugase svetlo u Vucje???

Raca
Raca
4 godine pre
Odgovori  Boza Ljata

I pažljivi dolijaju. Polak, polak…će se čuje i za njega vrlo skoro.
Na svakog od njih može da se nešto isčeprka.

Masovna korupcija
Masovna korupcija
4 godine pre
Odgovori  Boza Ljata

Pionir iz Vlasotinca ima jednog radnika i prodaje poslove, a ova firma iz Guberevca je zivi cirkus i prevara u organizaciji SNS-a. Da postoji policija u Leskovcu sve bi bilo u redu, ali ne zaboravite da i nacelnik policije ima odgovornost za masovnu korupciju u gradu…