Pitali smo: Da li će prosvetari dobijati novac za prevoz?

LESKOVAC

Nakon najave da će se uređenjem linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Grada Leskovca u povlašćenoj kategoriji naći prosvetari koji putuju do škola u kojima predaju, više njih nam se javilo sa pitanjem da li to znači da više neće dobijati novac za putne troškove. Kao eventualni problem navode da red vožnje autobusa se ne poklapa sa rasporedom časova koji imaju, a pojedini od njih predaju i u više škola. Pitali smo gradonačelnika Leskovca Goran Cvetanović upravo to.

On je odgovorio da je uređenje linijskog prevoza bilo na Gradskom veću, sada se isti predlog iznosi pred Skupštinu Grada Leskovca, te da će nakon toga ponovo doći pred većnike, kako bi to zaživelo u praksi.

„Postepeno ćemo to da radimo i verujem da će biti bolje nego sad. Rešavamo jedno po jedno, čekamo odluke, amandmane, zamerke, primedbe videćemo šta će da se desi, ” rekao je Cvetanović.

Rečeno je i da je novac za putne troškove za februar i mart zaposlenima u prosveti isplaćen u petak.

Isplata novca za putne troškove zaposlenima u prosveti regulisana je granskim kolektivnim ugovorom a obaveza je i koja se navodi u Zakonu o radu, kao starijem pravnom aktu. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare