Pijaca bila bez vode zbog duga ili je nešto drugo?

 

LESKOVAC

Nedavno petodnevno isključenje vode leskovačkim pijacama izaziva razne dileme i pitanja, o kojima piše leskovački nedeljnik Nova Naša reč.

 

Dugogodišnji radnici “Pijace” tvrde da je i deo duga za vodu za sobom ostavio i tadašnji direktor “PIjace”, sada zamenik direktorke “Vodovoda”  Staniša Ristić,  a da ih on sada isključuje.

Ovo je već drugi put u ovoj godini da JP “Pijaci” rad blokiraju druga  gradska javna preduzeća, najpre “Toplana” blokadom računa za pozajmicu, a sada i “Vodovod”.

Na čelu oba ova preduzeća su kadrovi SNS, dok je na čelu “Pijace” kadar SPS.

·         ČARKA MEĐU “BRAĆOM”  ?

Simpatična čarka među kolaicionim partnerima, rekao bi neko. Dobri poznavaoci prilika pak tvrde  da Milošević, navodno , nema ozbiljnu podršku ni u svojoj stranci u lokalu, iako je, kažu, ostvario odličan rezultat na izborima,  a to se nabolje videlo i na sednicama Skupštine grada kada ga kritikuje SDS, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović malo-malo pa najavljuje njegovu smenu, dok niko iz redova SPS ne reaguje.

Upravo zbog svih tih “detalja” postavlja se pitanje da li blokada računa od pre par meseci i ovo isključenje sa vodovodne mreže možda ipak nisu “zbog preduzećeta” već je neka druga priča u igri? Jedna od varijanti  je da SPS uskoro neće imati trojicu direktora iz svojih redova, recimo. Što im je, prenose nam upućeni iz njihovog koalicionog “brata” SNS, predočio Cvetanović još na koalicionom slavljeničkom ručku posle predsedničkih izbora.

Prodavci i kupci sa leskovačkih pijaca kažu da ih ne zanima ko će gde biti direktor, već da je sramota da se u 21. veku ljudi lišavaju vode.

Kompletan tekst u nedeljniku Nova Naša reč i na sajtu  www.novanasarec.org.rs , link

ZAŠTO JE LESKOVAČKA PIJACA BILA  BEZ VODE PET DANA : UZROCI I POSLEDICE

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare