„Piano maraton“ na otvorenom privukao veliki broj Vranjanaca

VRANJE

 

U okviru „Piano summer festivala“, u Vranju je, u petak, na gradskom šetalištu, održan muzički maraton koji je trajao do ponoći.

Ovaj muzički spektakl otvoren je nastupom učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja. Predstavili su se najpre članovi duvačkog orkestra, a potom su priređena solo izvođenja najboljih učenika na klaviru, violini i harmonici.

Vršilac dužnosti direktora škole, Tanja Bliznakovski Jovanović kaže da je za ovu obrazovnu ustanovu velika čast što učestvuje na jednoj ovakvoj muzičkoj manifestaciji koja je jedinstvena u svetu.

U sklopu maratona koji je održan na otvorenom, koncert za najmlađe priredile su pijanistkinje, Jana Begin i Marija Dinov Vasić. U pratnji naratora Radovana Miljanića izvele su Ravelovu numeru „Moja majka guska“.

Članovi Retro TV benda nastupali su sa najpopularnijim kompozicijama svetskih džez izvođača. Vranjanci su bili oduševljeni njihovim interpretacijama pesama Frenka Sinatre i drugih autora čija je muzika odavno evergrin.

Osnivači i direktori festivala Jana Begin i Zoran Imširović ističu da se projektom „Piano summer“ Vranje svrstava na mapu značajnih kulturnih dešavanja u Evropi.

„Festival čini Vranje kulturnom prestonicom ovog dela Evrope“, kaže pijansta, Imširović

„Piano maraton“, koji je Vranjancima upriličen u okviru osamnaestodnevnog Međunarodnog festivala klasične muzike „Piano summer“, biće nastavljen večeras, u 20 sati, u Domu vojske.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare