Pevanjem u borbi protiv raka dojke : Besplatan koncert Jelene Tomašević #NisJeRoze

NIŠ

Da li ste znali da godišnje gotovo 1600 žena izgubi bitku sa rakom dojke, dok je svake godine blizu 4000 žena u našoj zemlji pogođeno ovom bolešću?

Povodom početka Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Avon će pokloniti građanima Niša koncert Jelene Tomašević, 14. oktobra u 17 časova, na Letnjoj pozornici Niške tvrđave. Jelena se na ovaj način priključila Avon akciji za borbu protiv raka dojke, koja je pokrenuta još 2004. godine.

Avon u okviru ove akcije prikuplja sredstva za donaciju prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih је celokupan bruto profit namenjen nabavci najsavremenije medicinske opreme i podršci programima koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv raka dojke. Humanitarne aktivnosti predvode Avon Dame i Gospoda, koji su upravo u Nišu i okolini ove godine prikupili najviše sredstava i na taj način pokazali svoju posvećenost ovom važnom ženskom pitanju. Time je ovaj grad zasluženo postao domaćin ovakvog događaja, na kojem će od 15 časova svi zainteresovani pre koncerta sa svojim najmilijima moći da uživaju i u porodičnim aktivnostima kao što su dečiji kutak, kutak za dame i humanitarni bazar.

Upravo zahvaljujući donaciji kompanije Avon, Centar za radiologiju Kliničkog centra Niš je ove godine dobio obnovljeni PACS sistem, neophodan za arhiviranje i analizu zdravstvenih podataka hiljada žena iz Niša i okoline.

Svi koji veruju da zajedničkom borbom možemo da omogućimo zdraviju budućnost dragim ženskim osobama, pozvani su da dođu na koncert u omiljenoj ružičastoj odevnoj kombinaciji, glasno zapevaju i pošalju poruku podrške svim ženama koje se suočavaju sa dijagnozom. Kako bi doprineli prikupljanju sredstava za sledeću donaciju, svi zainteresovani mogu da poruče proizvod sa ružičastom vrpcom, što će biti moguće i na licu mesta.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke postavila je Avon u prve redove borbe protiv raka dojke. Avon je danas vodeća korporacija koja globalno podržava ovo pitanje. Od kada je Avon pokrenuo Akciju 1992. godine, Avonovi programi za borbu protiv raka dojke u preko 50 zemalja su obezbedili više od 800 miliona dolara za sprovođenje istraživanja i unapređenje pristupa kvalitetnoj nezi za sve, bez obzira na platežnu sposobnost pacijenta. Avon dodeljuje sredstva različitim korisnicima, od vodećih centara za rak dojke do grassroots programa za očuvanje zdravlja dojki kako bi podržao istraživanja u ovoj oblasti i pristup nezi. Akcija je omogućila da više od 18 miliona žena širom sveta dobije besplatne mamograme i preglede dojki, obrazovao preko 145 miliona žena o raku dojke i finansirao perspektivna istraživanja o uzrocima nastajanja raka dojke i načinima prevencije. Avon prikuplja sredstva za finansiranje Akcije prodajom proizvoda obeleženih „roze trakom“ i organizovanjem događaja za prikupljanje sredstava u preko 50 zemalja godišnje, uključujući i seriju AVON 39 Šetnji za iskorenjivanje raka dojke u Americi i događaja u okviru Avonove šetnje oko sveta za borbu protiv raka dojke.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Srbija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je sav prihod namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke. avon.rs/crusade/

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare