Petrović pisao Vučiću: Ne obmanjujte javnost

GRAČANICA

 Poštovani gospodine Vučiću,

Obraćam Vam se ovim otvorenim pismom,  ne zbog Vas lično,  nego pre svega zbog javnosti koju danima, nedeljama i mesecima obmanjujete tako što očigledno svoje, kao i neuspehe Srpske liste, pokušavate da opravdate time što napadate mene.

Ne želim  da ulazim u to da li to radite svesno i namerno  ili Vas neki  organi, Vaši savetnici  ili predstvnici Srpske liste pogrešno informišu,  ali mislim da nije ozbiljno da predsednik jedne države iznosi neistine i obmanjuje javnost.

Samo u poslednjih nedelju dana ste moje ime pomenuli tri puta i sva tri puta ste  izrekli neistine.

1.      Rekli ste da sam ja kao poslanik u Skupštini Kosova glasao za kosovsku platformu za dijalog i da je moj glas bio odlučujući. –  Istina je da nisam glasao ni „za“ niti „protiv“, već sam bio uzdržan, što se  vrlo lako može  proveriti.

2.      Rekli ste da sam pored toga što sam glasao „za“ takođe i obezbedio  kvorum za sednicu Skupštine Kosova na kojoj je usvojena ta  platforma. – Istina je da je na toj sednici bilo prisutno dovoljno poslanika  za kvorum i bez mene, što se takođe  vrlo lako može proveriti.

3.      Rekli ste da sam ja pajtos Dragana Đilasa i da podržavam proteste  1 od 5 miliona. – Istina je da Dragana Đilasa ne poznajem lično, niti sam ikad s njim razgovarao,  niti sam ga ikad video,  sem na televiziji. Pre desetak dana sam javno obećao da ako neko dokaže da ja ili Dijana Živić ministarka poljoprivrede u Vladi Kosova, za koju neki Vaši ministri tvrde da je ona organizator protesta 1 od 5 miliona u Gračanici,  imamo  bilo kakve veze sa protestima 1 od 5 miliona, da ćemo oboje podneti ostavke i da se vise nikada nećemo baviti politikom. Ovim ne želim da se Vama ili bilo kome pravdam, već  samo dokazujem da govorite neistinu.  

Svakako da se slažem sa pojedinim zahtevima sa tih protesta 1 od 5 miliona, a posebno sa zahtevima u kojima se traže odgovori na pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića i šta znači razgraničenje, ali budite sigurni, a  i Vi to dobro znate,  da kada bi Samostalna liberalna stranka organizovala protest 1 od 5 miliona,  u Gračanici bi bilo nekoliko hiljada ljudi, a ne petoro-šestoro. 

Mogao bih da se vraćam mesecima unazad da nabrajam i ostale Vaše neistine o meni, kao što je ona  da sam u Skupštini Kosova podržao formirnje vojske Kosova iako sam toga dana kad se glasalo o zakonima koji se odnose na Bezbednosne snage Kosova bio u Parizu, ali nadam se  da je za sada i ovo dovoljno.

Iskreno, mislio sam da ste posle ubistva Olivera Ivanovića naučili lekciju i da ćete prestati sa lažima koje se odnose na etiketiranje i crtanje mete vašim politički protivnicima, ali sam izgleda pogrešio u tome”, navodi se u pismu koje potpisuje Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare