Petoro mrtvih, 34 povređeno, dvoje životno ugroženo

NIŠ

Saobraćajna nesreća kod Niša – Petoro mrtvih, 34 povređeno, dvoje životno ugroženi U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 7,30 u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša. smrtno je stradalo pet osoba, , 34 je povređeno, od kojih su dvoje u teškom stanju. Autobus, koji je prevozio decu u srednju školu, i radnike na posao,  od siline udarca se prepolovio. Svi povređeni bili su u autobusu. Troje ljudi poginulo je na mestu, dok je dvoje povredama podleglo u Kliničkom centru Niš. Među nastradalima i dvoje dece.

“U Urgentnom centru Niš nalaze se 13 povređenih. Od toga njih osmoro je maloletno, imaju oko 16 godina, jedan momak i jedna devojka su i dalje životno ugroženi,  rekao je nakon obilaska povređenih ministar Zlatibor Lončar.

“Jedna devojka (16) ima izuzetno ozbiljne povrede centralnog nervnog sistema, operisana je, ali je i dalje u komi, dok mladić (16) ima tešku povredu gornjeg dela kičmeRekao je Končar. Ministar  kaže da su to za sada najteže povređeni pacijenti i da se  “ulažu svi napori da se njima pomogne” i dodaje da su ostali povređeni za sada u stabilnom stanju, ali da se ne mogu davati nikakve prognoze. 

U intenzivnoj nezi nalazi 13 pacijenata, jedna  osoba je još uvek u operacionoj sali, dok je četvoro dece smešteno na dečje odeljenje i oni nisu životno ugroženi, , objasnio je ministar Lončar.

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je pet osoba izgubilo život i da je uzrok nesreće najverovatnije nepažnja vozača autobusa.

Novica Tasić, zamenik generalnog direktora Niš ekspresa rekao je da je autobus bio ispravan.

Saobraćajna nesreća dogodila se na putnom prelazu na kome nije bilo rampe. Istraga je u toku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare