Peticijom protiv pripjanja škole

NIŠ

Meštani GO Pantelej spremaju peticiju protiv pripajanja  OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Malči školi u Matejevcu

Novopredložena  mreža škola , o kojoj će se sutra raspravljati na sednici Skupštine grada Niša, izazvala je nezadovoljstvo meštana nekoliko sela sa teritorije Gradske opštine Pantelej. Oni negoduju zbog toga što po rešenju, koje je usvojilo i Gradsko veće, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči gubi status matične škole i pripaja se  školi u Gornjem Metejevcu. Tim povodom najavili i peticiju koju potpisuju, a koju će predati rukovodstvu opštine kojoj pripadaju- rekao je Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantalej  na današnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej.

Predsednik ove opštine rekao je da se o mreži škola već razgovaralo na sednici Skupštine  GO Pantelej. Ni rukovodstvo opštine ne slaže sa ovim rešenjem jer, kako kaže, to će  doneti mnogo problema meštanima ovih sela. Dodao je i da će opština Pantelej da se obrati  i Ministarstvu prosvete, jer oni su tu zbog građana i moraju da se postaraju da njima bude najbolje.

„ Na taj način isturena odeljenja u šest sela ostaje bez matične škole, odnosno njihova nova matična škola nalazila bi se u Gornjem Matejevcu“kaže Vasiljević  i dodaje  da ukoliko ovakav predlog bude usvojen na Škupštini Grada roditelji iz sela, Malče, Gornje Vrežine, Jasenovika, Pasjače, Vrela, gde se nalaze isturena odeljenja, odlazili bi po dokumentaciju u školi koja se nalazi u Gornjem Matejevcu, kaže Vasiljević.

„ Neizvodljivo je ni to da sekretar iz matične škole jednom nedeljno obilazi isturena odeljenja zbog izdavanja dokumentacije. Kako se ovde radi o šest isturenih odeljenja on nikada ne bi bio u matičnoj školi, ili bi morao, dokumentaciju da preseli u isturena odeljenja“, dodao je Vasiljević.

On kaže da bi idealno rešenje bilo da se OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ pripoji škola iz Gornje Vrežine što je geografski prirodno jer je od Malče udaljena svega dva kilometara. U tom slučaju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ bi imala 17 odeljenja i ispunila bi ejdan od osluva da ostane matična škola. Sličan predlog je predat i radnoj grupi kada se radila mreža škola o kojoj je nedavno bilo reči i na Gradskok veću, ali se od ovog predloga, koji je bio najpre prihvaćen, u međuvremenu odustalo.

Peticija je potpisana a konačnu reč daće Skupština Grada Niša koja počinje sutra u 9,00 sati.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o