Pesnički konkurs u Sremskim Karlovcima

SREMSKI KARLOVCI

Pesnički konkurs MEĐUNARODNI FESTIVAL POEZIJE „SREMSKOKARLOVAČKI PESNIČKI BRODOVI 2020“ 
Udrużenje građana „SK– ART“ – Sremski Karlovci, Srbija
                       R A S P I S U J E
Pesnički konkurs „ Sremskokarlovački pesnički brodovi 2020.“.
Konkursom su, kao I prethodnih godina, predviđene dve kategorije.-„Karlovci se niz Dunav u 2021. ulivaju “-„Probudi se, nešto se dešava” – (pesme inspirisane poezijom Duška Trifunovića)
USLOVI KONKURSA:
Zbog situacije nastale usled pandemije korona virusa, konkurs je otvoren do 30.06.2020. godine, a termin odrżavanja festivala biće naknadno i blagovremeno objavljen.
Svi pesnici šalju po jednu pesmu i mogu konkuristi u obe kategorije. Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova sa kvačicama (č,ć,ž,š,đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-њ, lj-љ ako su pisani ćiriličnim pismom).Pesnici pesme šalju na sledećim maternjim jezicima: srpski ( ćirilićno i latinično pismo) , hrvatski, hrvatsko- srpski ili srpsko-hrvatski i na BHS jeziku regiona. Ostali pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem jeziku.Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta.Pesme moraju biti autorske.Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART”, ne snosi odgovornost.Troškove dolaska / odlaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivalu snose pesnici.Konkursna komisija će proglasiti po tri pobedničke pesme u obe kategorije koje će biti i nagrađene.Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive kao i kontakt telefon sa elektronskom adresom.Pesme se šalju u Wordu 2003-2007, fontom times new roman, veličina fonta 12 i dostaviti isključivo u elektronskoj formi. Svakom autoru koji bude ušao u użi izbor,pripada po jedan primerak Zbornik će moći da se preuzme licno.
Imena dobitnika nagrada i učesnika , tačan termin i lokaciju održavanja „Sremskokarlovčki pesnički brodovi 2020.“., biće naknadno blagovremeno objavljen.Za sve eventualna pitanja dostupan je i-mailpesnickibrodovi@gmail.com

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare