Pešić: O pobedi na izborima, stranačkim aktivnostim i infrastrukturnim radovima u Kukolovcu

 

 

LESKOVAC

Potpredsednik Gradskog odbora  SNS u Leskovcu Bratislav Pešić rekao je danas da je izlaznost na biračkom mestu 75 u selu Kukulovce  2. aprila bila  68 procenata, 17. aprila 92,44 posto.

Od 225 osoba, koliko je upisano u birački spisak, glasalo je 208 stanovnika ovog sela. Drugog aprila podršku Aleksandru Vučiću dalo je 76,5 procenata izašlih birača, a na ponovljenim izborima taj procenat iznosio je 95,67.

“U svoje ime i u ime predsednika Gradskog odbora i svih članova odbora zahvaljujem se stanovnicima Kukulovca na doprinosu koji su dali najvećoj podbedi u poslednje tri decenije. Rezultati ponovljenih izbora u Kukulovcu samo su potvdili izbornu volju građana. Narod je rekao svoje i 2. aprila, i 15 dana kasnije, i pokazao da na njihove odluke niko ne može da utiče. Još više nas raduje činjenica što je u ponedeljak izlaznost bila veća nego u prvom krugu. To ovim rezultatima daje još veći legitimitet i govori da je narod bio spreman da pokaže šta misli i šta želi. Rezultat od 95,67 posto birača koji su pružili podršku Aleksandu Vučiću izuzetan je uspeh koji govori o odlučnosti naroda da pruži podršku za jaku, stabilnu i pristojnu Srbiju”, rekao je Pešić.

Na ostalim biračkim mestima, za koja je Republička izborna komisija donela rešenje o ponavljanju glasanja zbog neregularnosti, procenat podrške Aleksandru Vučiću bio je daleko veći nego u prvom krugu, tako da u Trsteniku iznosi 89 procenata, u Novom Sadu 60 procenata.

“Nakon ovakvog rezultata treba biti zadovoljan, ali nas oni obavezuju da nastavimo da radimo još više i da se svakim danom borimo za modernu i demokratsku Srbiju, rekao je Pešić i zahvalio se koalicionim partnerima na pruženoj podršci.

On je izneo podatke o tome koliko su dobili ostali predsednički kanidati na ponovljenim izborima u Kukulovcu.

Saša Janković je dobio 0,96 procenata podrške, odnosno dva glasa, Boško Obradović, Luka Maksimović, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj po 0,48 procenata, odnosno po jedan glas. Prema podacima Republičke izborne komisije kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije Aleksandar Vučić je, po privremenim rezultatima predsedničkih izbora na osnovu sto odsto obrađenih biračkih mesta, osvojio 55,08 procenata, ili za njega je glasalo 2 miliona 012 hiljade 788 glasača.

“Meštani Kukolovca po drugi put pridružili su se ogromnoj većini građana Srbije koji su pružili podršku Aleksandru Vučiću i izabrali Srbiju koja se uzdiže, koja ide napred, Srbiju koja želi mir i boljitak, a ne nerede i nestabilnost” , rekao je Pešić.

Na pitanje novinara JUGpressa  zbog čega na konfereniji za novinare nije bilo predstavnika koalicionih partnera, jer je to ranije bila uobičejena praksa, Pešić je odgovorio:

“Oni su dali podršku i danas za ovu konferenciju za novinare, oni su  pozvani, a pitanje zašto nisu došli treba da bude upućeno njima”.

Na pitanje da prokomentariše otpužbe nekih stranaka da je ubedljiva pobeda Vučića nastala kao rezultat infrastrukturnih radova koji su sprovedeni u Kukulovcu Pešić je odgovorio “Aktivnosti Gradskog odbora Srpske napredne stranke su po organizacionoj šemi svedene na dnevne, nedljene i mesečne. Mi te naše aktivnosti, kao što svakoga dana imamo u stranci, nedeljno se to odnosi na sastanke mojih kolega potpredsednika, i imamo mesečne sastanke na nivou mesnih odbora. Sve aktivnosti na terenu radimo organizovano i disciplinovano i upravo ta disciplina nas krasi, i svi ovi rezultati proističu iz te discipline. Svuda gde postoji disciplina daje neke rezultate, u školi to je jedna ocena više, na poslu je to neki procenat veće plate, a ovde u politici je jedan glas više”.

Na pitanje novinara JUGpressa  da li to znači da je stranka plaćala radove u Kukulovcu, ako su oni deo stranačkih aktivnosti i da nisu plaćeni iz budžeta grada, Pešić je odgovorio da su “to infrastrukturna pitanja”  i “na njih ćete verovatno odgovor dobiti od direktora Direkcije nekom drugom prilikom. Svi radovi koji su obavljeni tamo isključivo su rađeni preko mesne zajednice i to i sami meštani znaju”, rekao je Pešić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare