Perle za razvoj mašte

NIŠ

Da bi najmlađi od malena učili da budu kreativni i razvijali kolektivni duh, u organizaciji Gradske opštine Medijana održana je još jedna kreativna radionica u Čairskom parku. Najmlađima je najzanimljivije bilo pravljenje narukvica i raznih ukrasa od perli, a koje su kako rekoše namenili i mamama i tatama, pa i svojim vaspitačicama.

Mališani iz niških vrtića i oni koji su su zatekli u niškom Čairu imali su priliku da saznaju kako se prave kolaži, pa i da sami naprave svoju sliku po izboru. Ovo je bila još jednu u nizu akcija „Medijana za bebu više“, kojom se želi da ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike.

I devojčice i dečaci su spretno nizali raznobojne perlice i nastajale su narukvice duginih boja.

Danica je šestogodišnja devojčica i pohađa vrtić “Pinokio” Ona je za kratko vreme napravila dve narukvice.

“Napravila sam jednu narukvicu za sebe i sada ću da napravim za mamu. “kaže Danica objašnjavajući da se narukvice prave od gumenog konca i nižu se perlice.

Njena drugarica iz Vrtića “Pinokio”, petogodišnja Srna takođe je uspešna u pravljenju narukvica.

“Moja narukvica se raznizala. Pravila sam i ranije narukvice. Moja narukvica ne sme da bude crvena i roze”

Ovo je još jedna u nizu akcija, manifestacija i događaja posvećenih najmlađima “ Medijana za bebu više”.

“Ovoga puta akciju organizujemo u saradnji sa Komisijom za mlade i pronatalitetnu politiku i našim vrtićima “Maza” i “Pinokio” iz ustanove “Pčelica”i JKP “Medijana” , čijim autobusima smo deoveli decu. Želimo da decu od malih nogu učimo kreativnosti, kolektivnom radu, želji da sarađuju, da naprave nešto sami” rekla je Dušanka Kotanović, šefica Kabineta predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića.

Ove godine Gradska opština Medijana je imala nekoliko manifestacija “ Za bebu više” .

Opština Medijana je posvećena pronatalitetnoj politici kao peta opština u Srbiji po izdvajanjima za najmlađe” rekla je Dušanka. Ona je podsetila da ova opština daruje po 120 000 dinara za treće dete u porodici žiteljima opštine i po 10.000 dinara za prvorođenu bebu u nedelji.

Ovo je bila još jednu u nizu akcija „Medijana za bebu više“, kojom se želi da ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike.

Radionica se nastavlja u petak 30. avgusta, ispred Dečijeg kulturnog centra, u vremenu od 17 do 18 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare