Pelcer planinarstva procvetao u leskovačkim osnovnim školama

LESKOVAC

U ovoj školskoj godini u leskovačkim osnovnim školama „Vožd Karađordje“, „Kosta Stamenković“ i „Petar Tasić“ učenici petog razreda su, prvi u Srbiji, uspešno završili program Slobodne nastavne aktivnosti „Planininarstvo i boravak u prirodi“.

Kao kruna školske godine svi izvedena je zajednička završna planinarska šetnja leskovačkom „Stazom zdravlja“ na brdu Hisar.

Oko šesdesetak dece iz sve tri škole (pravilo je bilo „Neka pođe samo onaj ko stvarno hoće i može“) zajedno sa svojim nastavnicima planinarstva i odeljenjskim starešinama prešli su oko šest kilometara dugu stazu koja ide Hisarom. Akcija je prošla u najboljem redu, uz po koju nezbežnu koprivu, i završena je u leskovačkom Spomen parku žrtvama fašizma.

Nastavnici Jelica Drašković, Dejan Savić i Goran Andrejević dobro su organizovali i isplanrali sam tok akcije, deca su bila dobro pripremljana sa adekvatnom obućom i odećom, sa dovoljnom količinom vode, tako da su na cilju svi bili srećni i zadovoljni. Sledeće školske godine očekuju novu generaciju planinara, koji će kao slobodnu nastavnu aktivnost izabrati „Planinarstvo i boravak u prirodi“, dok će učesnici ove akcije, sadašnji petaci, pratiti program za 6. razred i podići svoja planinarska znanja, umenja i veštine na viši nivo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare