Pedeset muzičara , jedna vizija

NIŠ

Niški Big benda i Vokalna grupa Constantine održali su nesvakidašnji koncert pod nazivom Jazzinfuzija u prepunoj  Velikoj sali Domu vojske u Nišu. Publika je imala prilike da čuje jednu novu fuziju raznih žanrova džez, pop, rok i starogradske muzike. Neočekivano velika scena sa 40 muzičara na sceni ostavila je publiku bez daha kada su izvođači preko uvodne numere Take five, zatim pesama Only you, Maskarada, Pesmo moja, Osam tamburaša, Devojko mala, Georgia on my mind, Hit the road Jack posle dvočasovnog nastupa ovacijama bili ispraćeni sa Velike scene Doma vojske.

                    Pored Konstantina i Big benda tu su bili i solisti koji su briljirali te večeri svojim nastupom,  Dejan Najdić Najda, Andrijana Jana Stanković, Milena Obrenović Tomić, saksofonista Andrija Minčić kao i violinista Stefan Milovanović. Ovaj uspešan i nesvakidašnji koncert upriličio je svojom harizmom i elokventnošću poznati novinar i pisac iz Beograda Vanja Bulić koji je bio voditelj programa.

                     “Spojili smo različite muzičke žanrove,  pop, rok, starogradske pesme u džez maniru i to se publici dopalo. Pevali smo i  naše standarde kompozicije ali sa našim, niškim Big bendom i sve je zvučalo potpunije, drugačije i zanimljivo”, kaže Bojan Stanković vokalni solista sastava Konstantin.

                    Publika je to sa oduševljenjem primila, a nagrada je bio aplauz koji je, kako je koja kompozicija prolazila, bio sve glasniji.

                    “U svakom slučaju nas tridesetak muzičara i sastav Konstantin, priredili su veče za pamćenje, Pored naših standardnih vokala Jane i Milene, nastupali su i Dejan Najdanović Najda i mislim da je koncert biti pravo prednovogodišnje zagrevanje”, kaže Andrija Minčić saksofonista niškog Big benda.

                       Sponzori koncerta Jazzinfuzija bili su Komanda kopnene vojske Srbije, Grad Niš i uprava za kulturu grada, ASM scena, MMD studio, hotel Tami Residence.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare