Pedeset godina Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu

NIŠ

Jubilej vredan poštovanja, 50 godina postojanja,  Gimnazija “Bora Stanković”u Nišu obeležiće nizom manifestacija pod nazivom “Borini dani”  Juče su održana sportska takmičenja  koja se nastavljaju i narednih dana.

 Danas je u čast jubileja održana svečana akademijom u Narodnom pozorištu a u narednih sedam dana  Dan Gimnazije proslaviće i u  Voždovoj ulici.

 “ Svakog dana se odvijaju nove aktivnosti koje su pripremili đaci i koji ne odustaju od bogatog programa koji će ponuditi posetiocima. Jubilej je povod i da se sretnemo sa profesorima koji više ne predaju jer su u penziji, ali je ova škola zahvaljujući njima i njihovoj predanosti izgradila renome koji sada ima. Pozvali smo ih da se druže sa nama, a svi naši gosti, roditelji pa i đaci škole tokom ovih dana videće izložbu “Šetnja sa Borom kroz Boru”, kazala je Ljiljana Zlatanović, direktorka Gimnazije.

Ona je dodala da su gosti Niša i slavljeničke Gimnazije učenici Savremene gimnazije iz Beograda koji su poklonili školi udžbenike na engleskom jeziku sa Kembridža.

“Budući da imamo bilingvalno odeljenje dobili smo jednu ozbiljnu donaciju koja će poslužiti našim profesorima i đacima za rad, za nastavu, za usavršavanje”, dodala je Zlatanović.

Gimnazije je formirana 1.septembra 1969.godine i punih 50 godina se zaposleni i učenici trude  da neguju prave vrednosti, kvalitetnu nastavu iz svih predmeta, ali sve ono što obogaćuje boravak dece u školi, a to su vannastavne aktivnosti.

Planiran je i Dan otvorenih vrata kada učenici osmog razreda osnovnih škola mogu da dođu do škole, da obiđu zgradu, kabinete, da razgovaraju sa profesorima, saznaju koliko im je poena potrebno da upišu ovu školu ili koji su im smerovi sve ponuđeni kako se postaje učenik bilingvalnog odeljenja, šta je potrebno da se konkuriše za ovo odeljenje.

 Biće organizovan i Dan nauke i informatike.

“Učenici sa posebnim zadovoljstvom organizuju “Boroviziju” jer se u školi izučavaju skoro svi svetski jezici, a oni pevaju na tim jezicima, dramska sekcija će se predstaviti pozorišnom predstavom “Svet”, priprema se i školski časopis”, nabraja Ljiljana Zlatanović.

Boroviziji kao zabavnom delu obeležavanja Dana škole dodaje se i maskenbal koji je uvek posećen, a odeljenja pokažu izuzetnu kreativnost i maštovitost kada se radi o maskiranju. Pridružuju im se i razredne starešine, pa sve dobija sasvim drugu dimenziju.

 “Raspisan je i literarni konkurs “Borino pero” u čast ovog jubileja i konkurs za za kratak video o školi koji smo prosledili svim IT odeljenjima u Srbiji i već se javilo dosta učenika koji su napravili spokt na temu Moja škola i to će biti jako zanimljivo”, dodala je Zlatanović.

 “Borini dani” se završavaju velikom žurkom za učenike.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o