Pedagoški fakultet proslavio 31. godišnjicu osnivanja

VRANJE

Pedagoški fakultet u Vranju  organizovao je Svečanu akademiju povodom 31. godišnjice osnivanja ove ustanove. Uručene su nagrade i zahvalnice najboljim studentima, istaknutim profesorima, učesnicima Svečane akademije, studentskoj organizaciji, najboljima na literarnom konkursu, autoru najbolje fotografije i istaknutim pojedincima.

Većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice, Nenad Đorđević rekao je da značaj Pedagoškog fakulteta u Vranju ogleda u tome što pruža studentima mogućnost da se obrazuju u svom gradu, ali privlači i studente iz drugih delova zemlje da dođu i upoznaju ovaj kraj i možda i ostanu da žive u njemu.

Dekanica Pedagoškog fakulteta profesorka dr Dragana Stanojević istakla je da je ovaj fakultet ušao u ,,četvrtu deceniju” postojanja.

 „Ovo je poseban dan za našu ustanovu i pokazatelj da sigurno koračamo u budućnost, stvarajući nove generacije vaspitača, učitelja i profesora tehnike i informatike. Najveća prednost Pedagoškog fakulteta su ljudi, studenti i zaposleni, ali i svi oni nosioci diplome ovog fakulteta koji svojim uspesima govore o kvalitetu naših studija“, istakla je dekanica.

Na Svečanoj akademiji govorio je i rektor Univerziteta u Nišu, Dragan Antić. Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar, Dejan Antić.

U okviru programa nastupali su članovi Mešovitog hora Pedagoškog fakulteta, dirigent, vokalna solistkinja Ivana Tasić i članovi dramske sekcije Pedagoškog fakulteta.

Pedagoški fakultet u Vranju Univerziteta u Nišu osnovan je 1946. godine, kada je počela sa radom Učiteljska škola, zatim petogodišnja Učiteljska škola (1954–1972), potom Pedagoška akademija „Ivo Andrić” (1972–1995), a 1. oktobra 1993. godine osnovan je Učiteljski fakultet u Vranju. Prva je i najveća visokoškolska ustanova koja obrazuje učitelje na jugu Srbije.(kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare