Pčinjski okrug ima još 22 osobe zaražene koronom i svi su iz Vranja

VRANJE

Na virus korona u Pčinjskom okrugu, u sredu, je testirano 440 građana. Pozitivne su bile 22 osobe i sve su sa teritorije grada Vranja, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U ostalim opštinama okruga nisu zabeleženi novi slučajevi zaražavanja korona virusom.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 181 pregled, 113 prva i 68 kontrolnih.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 19 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 12 pacijenta. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, a otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Za kovid pacijente je 139 slobodnih mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljena su 104 pregleda. Urađeno je 38 antigenskih testova. Analize su pokazale da je jedno dete uzrasta do sedam godina pozitivno na korona virus.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 116.127 doza svih vakcina. U toku jučerašnjeg dana data je 91 vakcina. Imunizovani su građani Srbije i Severne Makedonije, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare