Pčelari do kraja maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da pčelari do 31. maja mogu da podnesu zahteve za podsticaj od 800 dinara po košnici. Pravo na subvenciju po košnici moguće je ostvariti za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica.

  Zahtevi se mogu podneti preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja, a pčelari će i ove godine za podsticaje po košnici zahtev moći da podnesu i elektronskim putem.

                          Pravo na podsticaj mogu da ostvare firme, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji ispunjavaju uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

                        Pravo na subvenciju po košnici moguće je ostvariti za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica.

                        Kako je objašnjeno, to u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici, dok oni koji imaju više od 1.000 košnica neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1.000 košnica.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare