“Pažljivkova smotra” u Lebanu

LEBANE

Svi predškolci i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Lebane biće ove godine deo nacionalnog projekta “Pažljivkova smotra”.

Školska smotra po ovom projektu biće održana za predškolce 1. februara, za učenike prvog razreda 2. februara i za učenike drugog razreda 3 februara,

Ovaj projekat obuhvatiće oko 500 mališana sa teritorije opštine Lebane sa ciljem unapređenja postojećih i sticanja novih znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Koordinator Zoran Zdravković rekao je da je ova odluka donesena na sednici Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Lebane, koja je održana 13. januara ove godine.

Prošle godine na ovom takmičenju učestvovalo je oko 35.000 predškolaca i đaka prvog i drugog razreda osnovnih škola iz 40 lokalnih samouprava Republike Srbije. Oni su prošli kroz pripremu i testiranje za plasman na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou, na kome se takmičilo 20 ekipa. Sam program se sastoji od različitih tipova igara prilagođenih uzrastu takmičara, ekipe daju odgovore na pitanja i time ispunjuju cilj ovog takmičenja, a to je unapređenje njihovog znanja o saobraćaju. Kroz realizaciju ovog projekta saobraćajno obrazovanje i vaspitanje dece biće podignuto na veći nivo, što su pokazali i rezultati prošlih godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare