Pavarotiju u čast u niškom Čairu

NIŠ

Sinoć  u niškoj hali Čair, Omladinska filharmonija „Naissus“ održala je novogodišnji koncert pod nazivom „Pavarotiju u čast“.

Najpopularnije operske arije i pop pesme  koje je pevao Pavaroti Nišlije su mogle da čuju u izvođenju tri tenora – solista iz Italije i Meksika, Marka Frusonija, Alesandra Fantonija, Federika Leprea i Neivi Martinez, kao i pevacice iz Srbije Ivane Jordan .

Verdijeva “Vinska pesma, “, O sole mio” … I mnoge druge pesme I arije,  prepoznatljivei i prijemčive za slušanje, čak i onima koji ne slušaju klasičnu muziku, na zadovoljstvo publike , orile su se halom Čair.

Publiku u hali posebno je oduševilo izvođenje pesme “Tamo daleko”.

“Gradu ovakva vrsta događaja nedostaje tako ja je novogodišnji koncert, ne samo u smislu obeležavanja praznika, već u duhu širenja kulture na potpuno drugačiji način, osveženje za sve poštovaoce ozbiljne muzike”, rekla je narodni poslanik iz Niša Jelena Žarić Kovačević.

“Omladinska filharmonija je vrlo uvežbana I tačna u izvođenju. Tenori su odlični, Frusoni je ubedljivo najbolji jer ima i iskustvo i lepu boju glasa, ali Fantoni, uprkos neikustvu, očarava bojom glasa.  Zoran Andrić, dirgent Omladinske filharmonije grada Niša je , kao i uvek, odličan. Orkestar iako ima manjak iskustva to nadomešćuje tačnošću i dobrom uvežbanošću, rakao je nakon koncerta profesor dr Marko Pavlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare