Partijsko zapošljavanje i krčkanje budžeta

LESKOVAC

 

Partijsko zapošlajvanje tema je kojom se bavi i najnoviji broj Nove Naše reči. Ovo je oblast o kojoj se mnogo priča, a malo ima podataka, ovako , kratko ali jezgrovito i tačno, definiše partijsko zapošljavanje Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI). Partijsko zapošljavanje samo po sebi predstavlja korupciju, jer oni koji raspolažu javnim resursima to zloupotrebljavaju kako bi ostvarili korist za svoju partiju, partijske drugove, za određeni krug ljudi sa kojima su povezani, kažu u Transparentnost Srbija za Novu Našu reč.

Prethodnu nedelju obeležile su sednice Gradskog veća i Skupštine grada, po hitnom postupku, zbog važnosti tema koje su bile na dnevnom redu.

Uoči sledeće sednice Skupštine, koja je zakazana za petak, 16. decembar, održana je još jedna sednica Gradskog veća. Usvojen je predlog budžeta za 2017. godinu, bilo je reči o zaduživanju grada u narednoj godini, izmenjena je Odluka o gradskim administrativnim taksama, dopunjena je i odluka o lokalnim komunalnim taksama, usvojeni su programi rada za narednu godinu tri javna preduzeća, „Pijaca“, „Vodovod“ i GAS, a gradski većnici i javnost mogli su da čuju od direktora ovih preduzeća kako su ona poslovala i šta je u planu za narednu godinu, o čemu piše Nova Naša reč.

Na šestoj sednici Skupštine raspravljalo se o tome da li ima potrebe da sednica bude sazvana po hitnom postupku, o promeni Statuta grada, transformaciji Direkcije u preduzeće „Urbanizam i izgradnja“, o transformaciji Fonda za razvoj poljoprivrede u budžetski, kao i o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta, koji je usvojen glasovima vladajuće većine. Mimo dnevnog reda postavljene i pokrenute mnoge druge značajne teme i pitanja, o čemu opširnije piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Savez za Jablanički okrug dao je podršku da se zajedničkim snagama realizuje projekat obnove i restitucije Caričinog grada, što će biti od velikog značaja za ceo okrug i jug Srbije.  Šta će se raditi, kakvi su planovi i šta o tome kažu stručnjaci, kako će se doći do potrebnih para, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Kako je došlo do požara u napuštenom objektu nekadašnjeg hotela „Beograd“, kako su leskovačke „Zvezdice“ zasijale u Beču, i koliko je lokalna samouprava izdvojila za još jedan pianino, koji je poklonila Muzičkoj školi, čitaoci mogu pročitati u Novoj Našo reči.

Nova Naša reč piše o aktivnostima SPS-a, DS-a i Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, čiji je potpredsednik Dušan Pavlović posetio Leskovac, najavio prerastanje pokreta u stranku i promovisao svoju najnoviju knjigu.

Nova Naša reč u svom najnovijem broju piše o aktuelnim događajima u kulturi, obrazovanju i sportu.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja doktora pravnih nauka Novicu Kulića, eksperta za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare