Parking prostor iza zgrade u kojoj je leskovački SNS

LESKOVAC

Počeli su radovi na izgradnji parking prostora na javnoj površini unutar stambenog bloka između ulice Moše Pijade i ulice Koste Stamenkovića.

Vrednost ugovora je oko 4,8 miliona dinara, a investitor je grad Leskovac.

Izvođenje radova je povereno firmama „Sistem SNL Graditelj“ d.o.o. iz Leskovca i „Maki plast“ d.o.o. iz Togočevca, a rok za završetak radova je 60 dana.
Radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da su projektom predviđeni izgradnja i uređenje parking prostora i trotoarskih površina, na mestu koje je i ranije uglavnom služilo za parkiranje putničkih automobila, ali je bilo potpuno neuređeno i neugledno.
On je rekao i da je prošle godine napravljeno više parking mesta.

“U ulici Strahinjića bana formirano je 49 parking mesta za potrebe stanara stambenih zgrada, a napravljen je i parking prostor u ulici 7. juli, sa 47 parking mesta”, rekao je Cvetanović.

Problem sa kojim se najčešće susreću tokom izvođenja ovakvih radova je vezan za odnos stanara okolnih zgrada.

Direktor Milenko Milenković kaže da stanari moraju da shvate da je  prostor oko zgrada vlasništvo grada.
„Uvek kad krenemo u izgradnju nečeg novog javi se otpor koji se vremenom promeni, kada ljudi uvide da će dobiti jedan uređen i kvalitetan prostor. Konkretno, kada ovaj parking prostor bude završen svi stanari će moći neko vreme da ga koriste besplatno. Nakon toga imaće mogućnost da za 280 dinara mesečno dobiju svoje stalno parking mesto, odnosno u zoni gde im je prebivalište,“rekao je Milenković.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека