Paraglajdisti na leskovačkom nebu

LESKOVAC

Maja Radovanić iz Berana u ženskoj, i Mile Jovanovski iz Prilepa u muškoj konkurenciji, pobednici su Revijalnog takmičenja pilota paraglajdera u preciznom sletanju, koje je, u organizaciji leskovačkog Aerokluba „Saša Mitrović“,  održano u petak 30, i subotu 31. avgusta na prostoru leskovačkog aerodroma.

Slobodan Maletić i Miloš Timotijević, obojica iz beogradskih paraglajding klubova, osvojili su drugo i treće mesto.

Prema ostvarenim rezultatima, prvoplasirana je ekipa „S Konan“ iz Beograda, drugo mesto osvojili su piloti iz Prilepa, trećeplasirana je ekipa „Kafa“ iz Beograda.

Među ženama pilotima paraglajdera, ekipa iz Berana nije imala konkurenciju.

Na revijalnom takmičenju, prvom ovakve vrste koje je održano u Leskovcu, učestvovali su i Miloš Marjanović i Aleksandar Milošević, dvojica pilota paraglajdera iz Leskovca, koji se, za sada, takmiče za klubove iz Prokuplja i Niša.

Vladimir Bogdanović, podpredsednik uprave leskovačkog Aerokluba, rekao je proglašavajući pobednike:

-Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je na Revijalnom takmičenju učestvovalo četrnaest pilota paraglajdera, a da je sama manifestacija, koju smo najpre zamislili samo kao domaći događaj, prijavama pilota postaigla međunarodni karakter, jer su na njemu učestvovali piloti iz Crne Gore, Severne Makedonije, asvojim učešćem čast nam je ukazao i jedan pilot paraglajdera iz Turske.

Uz čestitke najboljima nakon podele medalja i pehara, proglašavajući Revijalno takmičenje završenim, Bogdanović je dodao: -Leskovački Aeroklub ovakvim manifestacijama nastoji da, animiranjem javnosti, stvori uslove za unapređenje i razvoj vazduhoplovnih sportova u gradu, i privuče pod svoje okrilje mlade ljude zainteresovane za ovu specifičnu delatnost. U tim naporima, Aeroklub je uspeo da obezbedi podršku odgovarajućih organa lokalne samouprave, kako bi se obezbedili potrebni preduslovi za normalan rad .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare