Paketi pomoći za žitelje Oruglice i okolnih mesta

LESKOVAC

Zbog nedavnih poplava stradali su putevi u mesnoj zajednici Oruglica, gde spadaju zaseoci Gornja i Donja Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni Del. Putevi su oštećeni usled pada drveća.

Ekipe JKP „Komunalac“ Leskovac su , zajedno sa meštanima isekli drveće, zajedno sa meštanima, dok je JP „Urbanizam i izgradnja“ obezbedilo mehanizaciju za raščišćavanje.

Dodatni problem za meštane ovog područja je što, u ovom trenutku, ne postoji redovno snabdevanje električnom energijom, zbog kvarova i oštećenja mreže i dalekovoda.

Ekipe EPS-a rade na otklanjanju kvarova, a preko Srpsko-ruskog humanitarnog centra Niš obezbećen je agregat snage 120 kilovata, koji je iz Niša sinoć stigao u Leskovac i dat na raspolaganje EPS-u, a sve u cilju pomoći građanima oko rešavanja problema snadbevanja električnom energijom. U saradnji sa Crvenim krstom članovi Saveta mesne zajednice podelili su 130 paketa pomoći za stanovnike Oruglice i okolnih mesta, objavljeno je na sajtu grada.

Na objavljenim fotografijama se vidi da su u podlei pomoći učestvaovali i načelnik Jablaničkok okrugaq i neki direktori javnih preduzeća.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ističe i da je saniran kanal u Bogojevcu kod Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vršeno ispumpavanje vode u Turekovcu, rađena sanacija putne infrastrukture u Gornjim i Donjem Bunibrodu, kao i okolnim mestima.

„Nastaviće se sa rešavanjem problema nastalih usled velikih bujičnih voda i poplavnog talasa tako što će ekipe Civilne zaštite posetiti manojlovački kraj. Grad Leskovac, maksimalno sa svom raspoloživom mehanizacijom, ljudstvom i opremom pomaže građanima u otklanjanju posledica poplave. Formirane su i Komisije za procenu štete na poljoprivrednim, stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i stvarima koje sukrenule sa radom.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare