Ove nedelje neposredna nastava u školama

NIŠ

U svim osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka, 30. maja, nastava će se odvijati po prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 19. do 25. maja 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 158, 0.02 odsto, obolelih.

                      U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

                     Takođe, nije bilo odeljenja, 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenilo način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn, pojava tri slučaja infekcije učenika, u poslednjih pet kalendarskih dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare