Ove godine „Svetovska nedelja“ onlajn

VRANJE

Tradicionalna kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija ,,Svetosavska nedelja“, koja se u Vranju organizuje već 31. godinu, ove će biti održana onlajn, zaključeno je na sednici Odbora.

„Vranje je godinama za „Svetosavsku nedelju“ imalo bogat i sadržajan program. Tako će biti i ove godine, s tim što će svi programi biti realizovati onlajn, zbog epidemijske situacije“, rekao je predsednik Odbora Slobodan Milenković.

Manifestaciju koja se organizuje u čast prvog srpskog prosvetitelja i arthiepiskopa Svetog Save otvoriće gradonačelnik Milenković,  21. januara. Tada će biti priređena i izložba ,,Bogorodica Ljeviška“, čiji su organizatori Galerija fresaka Narodnog muzeja u Beogradu i Narodni muzej u Vranju.

Programom je predviđeno izvođenje predstave ,,Princ se neće vratiti“. Biće održan koncert grupe ,,Izvor“, a planiran je i video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom.

U obeležavanje će biti uključeni i OŠ ,,Bora Stanković“ u Tibuždu i Regionalni centar za talente, čiji polaznici pripremaju prigodan program.

Neće izostati ni „Svetosavska duhovna akademija“, Sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja „Sveti Sava“.

Od ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, gde će biti objavljivani sadržaji planirani za „Svetosavsku nedelju“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare