“Otvorena vrata” niškog Doma zdravlja i ovog vikenda

NIŠ

Dom zdravlja Niš po osmi put organizuje akciju „Otvorena vrata“ posvećenu promociji zdravlja i zdravih stilova života. Akcija je namenjena realizaciji preventivnih aktivnosti i skrining programa i održaće se u subotu 11. septembra i nedelju 12. septembra .

 U periodu od 7 do 14 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

                        U isto vreme Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50-74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva.

                       U periodu od 7 do 14 sati Služba za laboratorijsku dijagnostiku poziva

građane oba pola starije od 35 godina (koji nemaju registrovanu šećernu bolest) da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti i građane oba pola (koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.

                      Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na prvom spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

                         Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene svih starosnih dobi da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave ultrazvučni pregled ili mamografiju.

                         Odeljene neuropsihijatrije poziva građane oba pola starije od 18 godina da urade skrining na depresiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare