Otvorena rekonstruisana deonica puta u opštini Blace

BLACE-KURŠUMLIJA

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Blace Ivan Burgić prisustvovali su otvaranju rekonstruisane deonice opštinskog puta broj 6 – „Gornja Draguša”.

Za rekonstrukciju deonice opštinskog puta broj 6 Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo je sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara u julu 2023. godine. Put spaja Radnu zonu “Gornja Draguša” sa centrom opštine i dalje sa glavnom saobraćajnicom. Đerlek i predsednik opštine Ivan Burgić održali su sastanak u Opštinskoj upravi Blace, a potom su svečano otvorili deonicu. Oba zvaničnika su izrazila uverenje da će rekonstruisani put značajno doprineti povećanju efikasnosti saobraćaja, obezbediti bolje uslove za poslovni razvoj i podstaknuti dolazak novih investicija u region, saopštilo je ministarstvo.

Predsednik opštine Ivan Burgić zahvalio se Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj na sufinansiranju ovog projekta i dodao da je ovaj put od presudnog značaja za meštane Kuršumlije.

„Upravo smo svečano otvorili rekonstruisanu deonicu puta „Gornja Draguša” koja je od nemerljivog značaja za privrednu delatnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi Radna zona koja je svega kilometar i po od državnog puta i osam kilometara udaljena od budućeg auto-puta”, kazao je ministar Edin Đerlek. On je takođe istakao da je rekonstruisana deonica važan preduslov za dovođenje investitora, te da je ovo samo jedna u nizu stvari koje će Vlada Srbije i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj činiti da omogući brži razvoj i Kuršumlije i Topličkog okruga.

“Nećemo stati na ovome! Želimo još da uložimo u infrastrukturu kako bi olakšali svakodnevni život meštana, radićemo i ostatak deonice kako bi u potpunosti završili ovaj važan put”, najavio je Đerlek. (kraj) MR/SM

Autor fotografija: Miloš Perić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare