Otvorena Međunarodnu izložbu pasa svih rasa

VRANJE

Prvi maj u Vranju je u znaku Međunarodne izložbe pasa svih rasa koja se održava već deseti put.

Pored izlagača iz Srbije, na izložbi učestvuju kinolozi iz više od dvadeset zemalja Evrope, Izreala, Japana i sa Tajlanda. U preko 100 rasa predstavljeno je 336 pasa. Više od polovine učesnika je iz inostranstva.

Jubilarnu, 10. Međunarodnu izložbu pasa svih rasa u Gradskom parku u Vranju otvorio je predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković koji je rekao da je Međunarodna izložba pasa jedna je od najvažnijih manifestacija koja se u Vranju organizuje već deceniju.

„Briga o psima i uopšte kućnim ljubimcima, kao i druženje sa njima, čini nas boljim i plemenitijim ljudima. Zato će grad Vranje uvek podržati popularizaciju kinologije, rekao je Tričković.

On je dodao da zahvaljujući upornošću  Kinološkog društva ,,Švrća“ u Vranju i njenog predsednika Miće Mladenovića, kao i uz nesebičnu pomoć članova društva i brojnih volontera manifestacija opstaje.

Delegat Kinološkog saveza Srbije Ratibor Cekić, čestitao je značajan jubilej Kinološkog društva ,,Švrća“, 25 godina postojanja, i nagalasio da se izložba u Vranju visoko kotira na mapi kinoloških manifestacija ne samo u zemlji, već i regionu.

Na manifestaciji će biti proglašeni najbolji psi za koje su obezbeđeni pehari i vredne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare