Otvorena kancelarija Medjuokružnog odbojkaškog saveza Leskovac

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je ugostio predstavnike Odbojkaškog saveza Srbije  koje je predvodio predsednik saveza  Zoran Gajić.

Povod njihove posete Leskovcu je , tako je bar rečeno, otvaranje kancelarije Medjuokružnog odbojkaškog saveza, ali, prvenstveno večerašnje finala Balkanskog kadetskog prvenstva u odbojci.

U finalu, od 20h u SRC “Dubočica”, će igrati reprezentacije Srbije i Bugarske.

“Kancelarija Medjuokružnog odbojkaškog saveza će biti odbojkaški administrativni centar za Jablanički, Pčinjski i Toplički okrug, što znači da će tamo klubovi iz ova tri okruga moći da obavljaju registracije, preregistracije i licenciranje igrača. Takodje, će biti i sedište trenerske i sudijske organizacije”, rekao je Goran Cvetanović.

Leskovačka lokalna samouprava značajnu pažnju posvećuje sportu, tvrdi Cvetanović. Medju 108 sportskih klubova, čiji je rad finansiran od strane grada, nalaze se i Odbojkaški klub “Dubočica”, kao i Ženski odbojkaški klub “Leskovac '98”. Za ova dva kluba je u 2017. godini, kako kaže gradonačelnik, izdvojeno pet miliona dinara.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić izjavio je da je otvaranje kancelarije izuzetno važno, pre svega zbog dobijanja registracionog organa, ali i zbog daljeg razvoja odbojke u ovim krajevima.

“Nama je bitno otvaranje ove kancelarije i premeštanje registracionog organa ovde, kako bi ovaj deo Srbije, do Vranja, dobio na važnosti i kako bi mogao više da učestvuje u pravljenju sportskih klubova. Na ovaj način svi klubovi iz regiona će imati lakšu i jeftiniju mogućnost uključenja u različita takmičenja”.

Cvetanović se zahvalio predstavnicima Odbojkaškog saveza Srbije zato što su prepoznali Leskovac kao mesto koje ima potencijal za dalji razvoj ovog popularnog sporta i dodao da otvaranje kancelarije Medjuokružnog odbojkaškog saveza baš na današnji dan, ima još veću važnost, jer se danas obeležava Medjunarodni dan mladih.

Kancelarija Medjuokružnog odbojkaškog saveza Leskovac nalazi se na Masarikovom trgu, kod obućarske radnje “Šuca”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare